VURDERER FREMTIDEN: Alberto Contador mener Chris Froome må vurdere sin fremtid i Team Ineos. FOTO: AFP PHOTO / Josep LAGO

Contador tror Bernal kan tvinge frem lagbytte for Froome

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 26.05.20 13:36

Del på    

– Utenkelig at han vurderer å bytte lag nå, sier den pensjonerte spanjolen.

(procycling.no): Den uavklarte kapteinsrollen i Team Ineos til tross, Alberto Contador tror det er veldig usannsynlig at Chris Froome skifter lag før det kommende Tour de France i slutten av august.

Men med tanke på Egan Bernals voksende stjerne i det britiske laget, tror den nå pensjonerte, dobbelte Tour-vinneren fra Spania at Froome vil vurdere sine muligheter foran neste sesong.

Froome hevder selv han vil være tilbake i vinnende form når årets Tour etter planen rulles i gang i Nice 29. august. Den firdobbelte Tour-vinneren har gjennomført en langvarig rehabilitering etter en alvorlig ulykke i forbindelse med Critérium du Dauphiné i fjor.

Dersom Team Ineos stiller med både Froome og tittelforsvarer Bernal, i tillegg til 2018-vinner Geraint Thomas, vil spørsmålene rundt lederrollen være mange. 2019-vinner Bernal uttalte tidligere at han i utgangspunktet ikke kommer til å ofre seg for de andre, mens Froome gjentatte ganger har snakket om sin drøm om å vinne en femte Tour.

– Froome har masse erfaring, han har vunnet touren fire ganger. Derfor vet han hvordan man håndterer vanskelige situasjoner og hindringer. Med tanke på denne sesongen virker det for meg utenkelig at han vurderer å bytte lag, sier Contador til spansk Eurosport.

Jakter Merckx & co

Tidligere Discovery Channel-, Astana- og Saxo Bank-rytter Contador ser for seg at første fjelletappe kan bli avgjørende dersom Ineos har til hensikt å la kapteinsspørsmålet avgjøres ute på veien.

– Hvis Egan Bernal viser seg sterkere på den første fjelletappen, og Froome innser at han ikke har noe annet valg enn å jobbe for Egan, fordi Egan faktisk er sterkere… i så fall vil han vurdere en plan B, sier Contador.

– Dersom han virkelig ønsker å vinne touren igjen, og han ikke klarer å ta lederrollen tidlig i rittet, og Ineos skifter fokus, fordi Bernal, for eksempel, er overlegen, da må ha kanskje vurdere å bytte lag.

Med en femte tittel vil Froome komme à jour med historiens mestvinnende Tour de France-ryttere; Miguel Indurain, Jacques Anquetil, Eddy Merckx og Bernard Hinualt. Dersom Bernal kommer i veien for Froomes muligheter til å bli historisk, tror Contador at briten vil velge et lagbytte.

– Ikke på grunn av lagets taktikk eller økonomiske årsaker. Jeg tror det handler om ambisjoner og forsøket på å ta en femte tittel og dermed skape Tour de France-historie, analyserer Contador.

Tagget med: , , ,

Les også disse