Prøv Procycling Pluss idag

TRAURIG START: Robert Kiserlovski og Roman Kreuziger hjalp Alberto Contador (bak til høyre) fram til feltet igjen etter en ny velt på etappe to av Tour de France. Inn mot mål tapte Tinkoff-kapteinen likevel verdifull tid. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Contador lider seg videre: – Skal gjøre mitt beste for dere

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 4.07.16 09:44

Del på    

Motiveres av fansen.

De to første Tour de France-dagene har fortonet seg som et lite mareritt for Alberto Contador.

Søndag veltet Tinkoff-kapteinen for andre gang på like mange dager. Velten rett før spurten på den første etappen gjorde at tidstapet for dem bak ble strøket.

Verre ble det for Contador underveis til mål i Cherbourg, der han igjen kom til mål et stykke bak de sterkeste sammenlagtfavorittene.

Spanjolens andre velt i rittet gikk ut over den venstre siden hans, i motsetning til den høyre som fikk hard medfart første dag.

Preget
– Det var på den andre siden, helt motsatt side. Jeg kjenner noe i kneet, leggen og venstre skulder. Vi får se hvordan det utvikler seg. Jeg står fortsatt, men jeg kjenner at begge beina mine er preget. Jeg trår ikke i pedalene som jeg ønsker. Fysisk sett, så har jeg slått meg, sa Contador ifølge Cyclingnews.

Han mener søndagens velt skjedde velt fordi Tony Martin (Etixx-Quick-Step) mistet kontrollen på styret på vei over en farstdump.

Contador, som har to Tour de France-triumfer fra før, ble som vanlig nevnt blant vinnerkandidatene før oppstarten av treukersrittet.

Nå har han allerede tapt 48 sekunder til rivaler som Chris Froome, Nairo Quintana og Fabio Aru.

Uhellene ser ut til å ha satt 33-åringen tilbake. Ikke bare tidsmessig, men også fysisk. Det har allerede blitt et par smeller mer på Contador enn rivalene hans.

Frustrasjon
Mandag morgen virker det å være en noe frustrert Contador som beskriver situasjonen sin på Twitter:

«Allerede på vei til starten på etappe tre. Hva skal man si? Jeg kommer til å ta dag for dag, og skal gjøre mitt beste for alle dere. Takk.»

Det er liten tvil om at «El Pistolero» hadde ønsket seg en helt annen innledning på det beintøffe treukersrittet.

Så gjenstår det å se om veteranen klarer å sykle seg tilbake i toppslag, eller om drømmen om en ny Tour de France-triumf allerede er knust.

Tagget med: , , , ,

Les også disse