TROR PÅ RIVALEN: Froome og Contador avbildet under La Vuelta i 2017. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Contador: Froome kapabel til å vinne en femte Tour

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 27.04.20 17:19

Del på    

Grand Tour-utsettelse fordel for Ineos-rytteren hevder spanjolen.

(procycling.no): Utsettelser og korona-karantene tror Alberto Contador vil være et komparativt fortrinn for Chris Froome når sesongen omsider starter opp igjen på sensommeren. Med Tour de France-starten flyttet fem til 29.august har spanjolen tror på at den firdobbelte Tour-vinneren fra Team Ineos kan innhente det tapte vis-a-vis sine konkurrenter.

Froome kjempet seg tilbake fra kompliserte bruddskader etter et voldsomt fall i forbindelse med Critérium du Dauphiné i fjor sommer.

– Endrete datoer for treukersrittene vil være en fordel for de rytterne som er sterkest mentalt. Det blir ikke lett for rytterne å holde seg i rute helt frem til sesongen starter i andre halvdel av året, sier Contador til Cyclingnews.

– Hele tiden mens samfunnet er stengt ned, må man være profesjonell og fremfor alt leve som en proff, holde seg til dietten, trening og være oppmerksom på de små detaljene, og det vil være en krevende prosess. Det betyr at de sterkest mentalt vil dra mest fordel.

For første gang siden uhellet var Froome tilbake i aksjon med UAE Tour i slutten av februar, før korona-pandemien satte ham i likhet med resten av feltet på sidelinjen på ubestemt tid. Slik Contador kjenner sin tidligere rival, tror han Froome vil dra fordel av pausen.

– Utsettelsen passer ham i stor grad. Fordi han hadde et uhell, et ganske så stygt ett, selv om vi så i februar at hans comeback gikk veldig bra. Men konkurrentene hans som hadde en god vinter lå foran han og det var kanskje vanskelig for han å være på deres nivå, sier Contador.

– Nå må alle komme seg gjennom karanteneperioden, alle begynner fra scratch og alle begynner fra samme utgangspunkt som Froome hva gjelder fysisk form. I august vil han ha hentet inn det tapte.

Trek-Segafredo's Spanish cyclist Alberto Contador (C) smiles between Sky's British cyclist Chris Froome (L) and Quick-Step Floors Team's Italian cyclist Matteo Trentin prior to the start of the 8th stage of the 72nd edition of "La Vuelta" Tour of Spain cycling race

Froome, en smilende Contador og Matteo Trentin i La Vuelta. AFP PHOTO / JAIME REINA

Froome: – Jeg er klar

Selv har Froome annonsert at han er klar for å sikte mot en femte Tour de France-tittel, som vil bringe han a jour med legendene Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain. Froome trener for tiden i Monaco.

– Etter krasjen min virket det umulig for meg å gå for en femte Tour, men nå er jeg her og klar, sier Froome i en video publisert på sosiale medier.

– Jeg liker ikke å tenke på begrensingene. Våre liv som profesjonelle syklister handler hele tiden om å sette mål. Jeg har ikke en realistisk sjans til å vinne rittet, hvis ikke jeg setter meg slike mål.

I videoen viste Froome frem røntgenbilder tatt i forbindelse med skadene han pådro seg i ulykken. 34-åringen viste frem bilder fra sine Tour-triumfer også.

– Hver gang jeg møter motgang, har jeg alltid vært innbitt på å motbevise de som tviler på meg.

Tagget med: , ,

Les også disse