DEBUTANT: Egan Bernal ble tirsdag tatt ut på Team Sky sitt lag til Tour de France. Foto: Chris Graythen/Getty Images for AEG

Colombiansk supertalent skal hjelpe Froome til historisk seier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 3.07.18 11:56

Del på    

Egan Bernal en del av Team Sky sitt Tour de France-lag.

(procycling.no): Tirsdag offentliggjorde Team Sky sitt lag til den 105. utgaven av Tour de France. En frikjent Chris Froome er med som soleklar kaptein, men med seg på laget får briten en ung debutant.

Egan Bernal har imponert voldsomt i sin første sesong som Sky-rytter, og har allerede seks seirer i år. Den største kom da han vant Tour of California sammenlagt. Tour de France blir første gang 21-åringen sykler en Grand Tour.

Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Wout Poels, Luke Rowe og Geraint Thomas utgjør resten av laget som jakter lagets sjette seier.

– Vi har valgt det laget vi tror er best rustet til å møte kravene årets ritt stiller. Det er et anvendelig lag som er balansert med ungdom og erfaring. Vi er stolte over at Gianni Moscon og Egan Bernal gjør sin Tour de France-debut med oss. De er begge talentfulle ryttere som har mye å tilby. Det er også fantastisk at Luke Rowe kjører touren som vår road captain etter en alvorlig ulykke i fjor sommer, sier Sky-sjef Sir Dave Brailsford i en pressemelding.

I Moscon, Bernal, Thomas, Kwiatkowski og Castroviejo har Team Sky tatt ut nasjonale tempomestre fra henholdsvis Italia, Colombia, Storbritannia, Polen og Spania. Noe som utvilsomt vil komme godt med på den 35 kilometer lange lagtempoetappen på dag tre av Le Tour.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMMENLAGTVINNEREN: Chris Froome må kun komme seg gjennom søndagens sjarmøretappe inn til Paris for å sikre seg sin fjerde sammenlagtseier i Tour de France. Foto: / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

JAKTER NUMMER FEM: Chris Froome kan ta sin femte seier i Tour de France i juli. Foto: / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

Froome: – Jeg vil bli historisk

Mens Team Sky står med seks triumfer i Tour de France, kan Chris Froome ta sin femte. Klarer han det stiger han opp på nivået til Anquetil, Merckx, Indurain og Hinault som mestvinnende i tourens historie.

– De siste tolv månedene har vært de vanskeligste, men også de mest utrolige i min karriere. Jeg har aldri startet Tour de France etter å ha kjørt Giro d’Italia, og det har ment at jeg har hatt en helt annen inngang til sesongen min. Men jeg lærte mye av å kjøre vueltaen rett etter touren i fjor, som har gitt meg selvtillit inn mot dette rittet, sier den regjerende mesteren.

– Jeg vil bli historisk og vinne min femte Tour de France, og fjerde strake Grand Tour. Jeg vet dog at det er en stor utfordring, men jeg føler meg klar og kunne ikke bedt om et bedre lag til å støtte meg.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse