Prøv Procycling Pluss idag

ENSOM MAJESTET: López tok sin femte seier for året i Milano-Torino. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Colombiansk stjerneskudd tok sin første klassikerseier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.09.16 16:18

Del på    

Miguel Ángel López til topps i Milano-Torino.

(procycling.no): Onsdag ble et av verdens eldste sykkelritt, ærverdige Milano-Torino, arrangert for 97 gang. Klassikeren, som for første gang så dagens lys i 1876, endte i år med et durabelig oppgjør i Superga-bakken i Torino.

Michael Woods (Cannondale-Drapac) støtet først inn i den avgjørende bakken, før Miguel Ángel López (Astana) gikk etter. 2.4 kilometer gjensto da Astana-rytteren fikk kontakt med Woods. Duoen fulgte hverandre til de siste 700 meterne da Woods økte tempoet. López fulgte canadieren uten problemer, og støtet fra Cannondale-konkurrenten like etter. Han suste inn til mål i ensom majestet, og kunne feire sin første proffseier i et endagsritt.

– Jeg startet den siste delen av sesongen med mål om å være i god form i disse siste rittene. Opp den siste bakken satte jeg en god og jevn fart som jeg klarte å holde helt inn til mål, sa en fornøyd López i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Woods trillet i mål ni sekunder bak vinneren, mens Rigoberto Uran endet på plassen bak sin canadiske lagkamerat.

Kristoffer Skjerping (Cannondale-Drapac) og Sindre Lunke (Giant-Alpecin) var de norske bidragene i onsdagens endagsritt.

Talentfull unggutt
22 år gamle Miguel Ángel López er det siste i rekken av klatretalenter fra Colombia. Astana-rytteren fra fjellandet stormet til toppen av sykkellagenes ønskeliste etter triumfen i Tour de l’Avenir 2014. Det kasakhstanske laget sikret seg den lovende syklisten til 2015-sesongen, der syvendeplassen i Sveits rundt var et av flere solide resultater.

I sin andre proffesong har colombianeren vist at han kan vinne store sykkelritt til tross for sin unge alder. I knallharde Sveits rundt, et av de viktigste rittene før Tour de France, klatret López seg opp til toppen av pallen, og henviste Ion Izagirre (Movistar) og Warren Barguil (Giant-Alpecin) til andre- og tredjeplass.

Vuelta a España skulle bli hans første Grand Tour, men det endte med velt allerede på den sjette etappen. Dog vil han få flere sjanser i Astana, som han har kontrakt med ut 2018.

Slik gikk det til:
Starten gikk sør-øst for Milano, før rytterne la ut på den 186 kilometer lange veien mot Torino.

En gruppe på elleve mann stakk av gårde etter fire kilometer, men Astana hadde ingen mann med i bruddet. De asurblåe kjørte hardt, og sørget for samlet felt etter snaue to mil.

Eduard Grosu (NIPPO – Fantini), Alessandro De Marchi (BMC) og Peter Kennaugh (Team Sky) gikk i neste bruddforsøk, som fikk lov til å gå.

Trion økte raskt, og hadde på det meste hele 11:35 på forfølgerne.

Feltet tetter luken
Tempoet steg sakte i hovedfeltet, og fire mil fra mål var luken nede i fem minutter.

Trek-Segafredo sprengte feltet i stigningene, og sørget for at favorittene nærmet seg bruddet med faretruende hastighet.

Peter Kennaugh fikk nok, og støtet fra sine to bruddkompiser. Sky-rytteren holdt ledelsen over første passering av Superga-bakken, men bak briten samlet det seg en større gruppe.

Siste bakke
Før rittet traff bakken for andre gang, som avsluttet klassikeren, var Kennaugh hentet.

4.9 kilometer med 9.1 prosent i snitt avgjorde Milano-Torino.

Michael Woods (Cannondale-Drapac) var første angrepsvillige rytter i hovedfeltet, og støtet i bunnen av siste bakke.

Astana-rytter følger
Miguel Angel Lopez (Astana) gikk etter canadieren. Vinneren av årets Sveits rundt måtte jobbe for å tette luka til Cannondale-rytteren, men med 2.3 kilometer til toppen fikk han kontakt.

I favorittgruppa bak duoen angrep Romain Bardet (AG2R) med en snau kilometer igjen, men det kom for sent fra franskmannen.

Michael Woods økte tempoet med 700 meter igjen, men den lille colombianeren fra Astana-fulgte uten problemer. 22-åringen suste forbi Cannondale-rytteren og så seg aldri tilbake.

Supertalentet tok med det sin første seier i et endagsritt som proff.

Tagget med: , , , ,

Les også disse