UTFORDRET FROOME: Alberto Contador (fremst) prøvde å legge press på sammenlagtlederen, men måtte til slutt gi tapt for Miguel Ángel López (til venstre). FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Colombiansk klatrefenomen knakk Contador på stormoffensiv

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 3.09.17 16:27

Del på    

Contador satte fyr på ny klatreetappe.

(procycling.no): Med 30 kilometer sammenhengende klatring opp Alto Hoya de la Mora i Sierra Nevada var det rikelig med tid til å knekke Chris Froome (Team Sky). Opp til 2510 meter over havet i Sierra Nevada ble det tungt for mange i høyden.

Alberto Contador, på sedvanlig vis, bød opp til dans med hele 26 kilometer igjen av etappen, da han støtet seg avgårde med Miguel Ángel López (Astana). En farlig konstellasjon, med colombianeren allerede som etappevinner i årets vuelta.

Contador sprekker

Duoen fikk raskt 40 sekunder, men det ble aldri mye mer. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) prøvde etter hvert å gå etter, men timingen på angrepet var dårlig og han var raskt tilbake i feltet, hvor Team Sky beholdt roen.

Ettersom klatringen dro seg til gikk det tråere for Contador, som måtte kaste inn håndkleet og slippe López. Astana-rytteren tok til slutt igjen Adam Yates (Orica-Scott) med noen kilometer til mål.

Australieren hadde vært i brudd og kjempet febrilsk for å henge med López, som angrep umiddelbart. Til slutt sa det helt stopp for 25-åringen, som nærmest stod stille, da han måtte slippe hjulet til López.

– Jeg hadde mine tvil

Det colombianske klatretalentet hadde til slutt ingen problemer med å ta etappeseieren og kvitterer dermed for årets andre Vuelta-etappeseier.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SUPERMAN: Miguel Ángel López går under kallenavnet «Superman» og viste igjen hva som bor i han på den tøffe etappen i Sierra Nevada. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Det har vært en fantastisk dag. I dag bestemte vi oss for å angripe med Contador. Når han gikk så gikk jeg med ham, men jeg hadde mine tvi, siden det var en ganske lang og krevende klatring. Med en finale på over 2000 meters høyde var det utrolig hardt. Så, jeg hadde mine tvil, men jeg fant den nødvendige styrken og her er vi, fortalte han etter etappen.

Froome bunnsolid

Chris Froome hadde ingen problemer med å forsvare ledelsen sin i sammendraget. Han leder nå rittet med ett minutt og ett sekund til Vincenzo Nibali.

(artikkelen fortsetter under bildet)

LEDER: Chris Froome med jerngrep på den røde ledertrøyen i Vuelta a España. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) angrep på de siste kilometerne, og tok ni sekunder på Wilco Kelderman (Team Sunweb) som fulgte nærmest. Like etter kom Esteban Chaves (Orica-Scott) og Chris Froome, mens både Vincenzo Nibali og Alberto Contador tapte tid, helholdsvis seks og 40 sekunder.

Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard (begge FDJ) kom i mål i gruppettoen, 26 minutter og ni sekunder bak etappevinneren.

Tagget med: , , , ,

Les også disse