BETYDDE MYE:Esteban Chaves har hatt utenomsportslige utfordringer og slitt med sykdom de siste årene. Etappeseirene i Giro d'Italia har vært uhyre viktig. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Chaves blir værende i Mitchelton-Scott

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.10.19 19:43

Del på    

To nye år i det australske WorldTour-laget.

(procycling.no): Esteban Chaves sykler for Mitchelton-Scott i 2020 og 2021. Det opplyser laget selv om i en pressemelding.

Colombianeren var på utgående kontrakt med det australske laget, men med fornyet tillit vil han i 2021 ha tilbrakt åtte sesonger i Mitchelton-Scott-systemet.

– Jeg er veldig glad. Jeg har alltid følt meg bra her med dette laget og med guttene. Med alle her. Vi er som en stor familie og jeg er glad for å kunne bli her to år til, sier Chaves selv om den nye kontrakten.

Det var i 2015 at Chaves virkelig begynte å vise sitt potensiale og året som fulgte blomstret han for alvor. Etter andreplass i Giro d’Italia og tredjeplass i Vuelta a España kronet han sesongen med seier i Il Lombardia.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

2017 ble hans tyngste år. Dagen før Tour de France startet døde en av hans beste venner, som også var colombianerens fysioterapeut. Den sympatiske Bogota-syklisten slet seg gjennom et emosjonelt krevende fransk etapperitt før han fullførte sesongen med 11. plass i vueltaen.

I 2018 og 2019 har Chaves primært vært hjelperytter for Yates-brødrene, men samtidig klart å vinne to etapper i Giro d’Italia.

– Jeg er fornøyd med 2019-sesongen. Hver måndet og hvert ritt har vært et steg opp. Så det er veldig viktig. Laget har tatt godt vare på meg og har gitt meg tillit. I år har vært fantastisk og vi jober steg for steg for å nå tilbake til mitt beste.

– Jeg vil fortsette å skape historie med dette laget slik vi har gjort tidliger. Jeg ønsker å kunne hjelpe de nye rytterne og fortsette å lære fra de eldre.

Tagget med: , , , ,

Les også disse