Prøv Procycling Pluss idag

Årets vinner av Il Lombardia: Esteban Chaves.

Chaves dropper Tour de France – prioriterer giroen

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 31.10.16 18:16

Del på    

(procycling.no): Colombianske Esteban Chaves har imponert stort denne sesongen. Orica-BikeExchange-rytteren kjørte inn til en kruttsterk annenplass sammenlagt i Giro d’Italia i vår, mens i høst fulgte opp med en tredjeplass sammenlagt i Vuelta a España og seier i Il Lombardia.

Neste sesong hadde mange håpet å se Chaves konkurrere mot de beste klatrerne i Tour de France, men ifølge cyclingquotes.com har 26-åringen nå bestemt seg for å droppe touren også i 2017. Hans fokus er, som i fjor, rettet mot en topplassering i Giro d’Italia.

– Jeg har fortsatt mange muligheter til å kjøre Tour de France. En gang vil løypen passe meg perfekt, og da kommer jeg til å dra dit, forklarte Chaves til DeportesRCN.

– Jeg har et spesielt forhold til Italia. Jeg liker italiensk sykling godt og jeg har mange venner der, la han til.

Chaves’ avgjørelse betyr sannsynligvis at brødrene Adam og Simon Yates blir Orica-BikeExchanges kapteiner i neste års Tour de France. Adam ble nummer fire i årets utgave.

Tagget med: , , , , , , , , , ,

Les også disse