IMPONERTE I OL: Elia Viviani (til venstre) vant gull i omnium under OL i Rio. Nå skal han konkurrere mot andre WorldTour-ryttere på bane i Revolution Cycling Champions League. FOTO: REUTERS/Eric Gaillard

Champions League lokker WorldTour-lagene på banen

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 2.11.16 18:18

Del på    

Profilerte lag og ryttere fra landeveien skal konkurrere mot hverandre på bane i nytt konsept.

(procycling.no): Når nettene blir lange og kulden setter inn, forsvinner også de kjente, sponsordekkede trøyene til WorldTour-lagene fra TV-skjermen din. Vanligvis blir denne tiden av året brukt til ferie, «bli kjent-samlinger» og trening mot en ny sesong for landeveisrytterne, men i år varer konkurransesongen litt lenger for en del av dem.

For i et helt nye konsept, Revolution Cycling Champions League, skal syv WorldTour-lag konkurrere mot fem britiske lag i banesykling. Over tre helger skal lagene sykle mot hverandre i forskjellige øvelser på velodromer i Paris, Manchester og London – og til slutt kåres det ett vinnerlag.

– Det nye formatet er en «game-changer». Et Champions League med så mange WorldTour-lag kommer til å bli helt spesielt, sier Owain Doull til Sky Sports.

– Sky er favoritter

Den unge briten, som ble olympisk mester i forfølgelsesritt for lag i Rio, skal sykle for Team Wiggins under arrangementet. Som landeveisrytter skal han kjøre for Team Sky neste sesong, men først skal han altså møte dem på bane.

Det britiske storlaget er nemlig ett av de syv WorldTour-lagene i Champions League, og de kommer til å stille et kruttsterkt mannskap med navn som Geraint Thomas, Peter Kennaugh, Elia Viviani og Vasil Kiriyenka. Alle med en fortid som dyktige banesyklister.

– Team Sky er nok store favoritter. Rytterne deres er fantastiske på veien, men vi må ikke glemme at de har mye erfaring fra banen. Thomas og Kennaugh er tidligere olympiske mestere i lforfølgelsesritt for lag, Kiriyenka er tidligere verdensmester i poengløp og Viviani er regjerende olympisk mester i omnium, sier James Pope til Cyclingweekly.com.

Han er direktør for FACE Partnership, som arrangerer Revolution-serien. Tradisjonelt har det vært en serie bestående av ulike konkurranser i Storbritannia, men i samarbeid med Velon ekspanderer nå konseptet med en mer internasjonal konkurranse.

– Konseptet vil åpne øynene til fans av landeveissyklingen. Banesykling er stort i Storbritannia, så vi ønsker derfor å bidra til at det vokser internasjonalt, sier Pope.

Mange profiler

LottoNL-Jumbo, Cannondale-Drapac, Giant-Alpecin, Lampre-Merida, Trek-Segafredo og Orica-BikeExchange er de seks øvrige WorldTour-lagene som blir å finne på velodromen i november og desember. Av ryttere er profilerte navn som Niklas Arndt, Sebastian Langeveld, Giacomo Nizzolo og Sacha Modolo bekreftet klare.

– Selv ikke i London Seksdagers får man de beste landeveisrytterne til å konkurrere på bane. Å få så mange store ryttere og lag til å kjøre banesykling er kjempespennende, sier Doull.

Rod Ellingworth i Team Sky lar seg også begeistre av det nye formatet.

– Vi gleder oss veldig til å være med. Alle rytterne har kjørt Revolution-ritt før, så de vet i grunn hva som venter dem. Men ved å inkludere WorldTour-lag har arrangementet fått en ny dimensjon. Det vil bli spennende å se hva som skjer, og det kommer nok til å bli utrolig gøy for fansen, sier han, og får støtte av Elia Viviani.

– Jeg tror det er smart å inkludere mange landeveisryttere, særlig fra WorldTour-lag. Det er perfekt for publikum, enten de følger rittet på TV eller fra velodromen. De kan se de samme draktene og rytterne som syklet Milano-Sanremo, Giro d’Italia og Tour de France, sier den olympiske mesteren til Eurosport.

Første runde starter i Paris 18. november.

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Les også disse