Prøv Procycling Pluss idag

GREG MÅ LEVERE: I det nye CCC Team er alt bygget rundt Greg Van Avermaet. Jim Ochowicz er avhengig av at belgieren får det til. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

CCC med mål om 20 seirer i 2019

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.12.18 15:20

Del på    

Fem punkter til suksess for Jim Ochowicz, Greg Van Avermaet og co.

(procycling.no): Fusjonen mellom CCC og BMC er komplett. Om kun noen uker starter det nye CCC Team sin første sesong i WorldTouren.

Lagsjef Jim Ochowicz har satt opp fem målsetninger for sitt nye mannskap i deres første sesong sammen i det polske profflaget.

– Den første er vårklassikerne. Greg Van Avermaet vil være vår kaptein gjennom den perioden, sier Ochowicz overfor Cyclingnews.

– Den andre er de ukeslange WorldTour-rittene, som starter med Tour Down Under neste måned. Disse rittene kan vi gjøre det godt i på flere måter. Vi kan gå for sammendraget, eller jakte etapper. Jeg tror vi har de fysiske egenskapene og ekspertisen som trengs for å gå for de rittene.

BMC sin tempo-ånd blir med inn i fusjonen.

– Det tredje målet er å beholde vår sterke posisjon på tempo. Alle vet at vi har hatt en dominant rolle der tidligere, og vi tror vi kan klare å fortsette på det nivået. Både på individuell tempo og på lagtempo.

Et lag som inneholdt tempomaskiner som blant annet verdensmester Rohan Dennis og Stefan Küng ser ikke like fryktinngytende ut inn mot 2019. Men noe tempostyrke finnes fremdeles i de nå oransje rekkene. Ryttere som Patrick Bevin og Joey Rosskopf er med videre. Mens unge Will Barta er lovende i kampen mot klokka.

– Det fjerde målet er ganske åpenbart: de tre Grand Tours. Spesielt Tour de France, som er et viktig ritt siden det starter i Belgia, som er basen for laget vårt. Og vi har en stor belgier i Greg Van Avermaet. Lagtempoen på dag to er noe vi vil fokusere på.

Den siste målsetningen dreier seg om antall triumfer Ochowicz håper på i lagets første sesong som CCC Team.

– Det femte målet er at vi sikter mot 20 seirer. Vi tror vi kan nå det tallet. Klarer vi å oppnå de fire første målene, så tror jeg vi vil se 20 seirer fra denne gruppen med utøvere.

Krumtappen i laget er utvilsomt Greg Van Avermaet. Lagets spurter, Jakub Mareczko, vil nok utvilsomt levere en triumf eller to. Ellers er det få seiers-garantister i CCC-laget. Om ikke Golden Greg finner flyten, kan det bli en utfordrende start for det polske WorldTour-laget.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse