Prøv Procycling Pluss idag

Foto: A.S.O./Charly Lopez

Cavendish tok sin 32. etappe på samme stedet der han tok sin aller første

Fridtjof Røinås
Tips meg

Publisert 1.07.21 19:10

Del på    

Den britiske spurtlegenden sprudlet til enda en Tour-seier.

(procycling.no): Mark Cavendish vant på ny i Chateauroux etter en vanvittig spurt. På samme sted tok han sin aller første Tour de France-etappe i 2008. Han vant også der i 2011.

Den sjette etappen i Tour de France endte i en ny duell mellom de belgiske spurtlagene Deceuninck-QuickStep og Alpecin-Fenix, men over målstreken var det ingen tvil.

Cavendish tok tourens sjette etappe foran Jasper Philipsen og Nacer Bouhanni. 

Opptrekksduell

Det ble en ny massespurt på den 6. etappen i Tour de France og Mark Cavendish viste at han er den raskeste rytteren i feltet. Etter et dominerende opptrekk fra Deceuninck-QuickStep akselererte Alpecin-Fenix forbi med 400 meter igjen.

Anført av Mathieu van der Poel ble det en durabelig duell mellom de to belgiske lagene om å levere henholdsvis Jasper Philipsen og Mark Cavendish først over målstreken.

Det ble Alpecin-Fenix som hadde mest krutt og ledet inn på de siste 200 meterne. Vinneren av 3. etappe, Tim Merlier åpnet spurten for sin yngre lagkamerat Philipsen, men dessverre for dem var Cavendish plassert perfekt bak dem.

Cavendish dro i gang spurten et lite sekund tidligere enn Philipsen og hadde størst fart hele veien til målstreken. En liten retningsendring mot midten av veibanen skapte litt diskusjoner etter målgang, men bevegelsen var liten og konsekvensen også, så resultatlisten forble uendret.

Snart ryker Merckx-rekorden

Dette var Cavendish sin 32. etappeseier i verdens største sykkelritt. Det er pratet mye om at Eddy Merckx legendariske rekord på 34 seirer kan ryke, men de siste årene har gjort det mer og mer usannsynlig. Helt til nå.

Med et lag som Deceuninck-QuickStep i ryggen, og ikke minst hjelp fra opptrekker Michael Mørkøv, har den britiske seiersmaskinen virkelig gjenoppstått som spurter.

Det har vist seg år etter år at den spurteren som vinner første skikkelige massespurt i touren gjerne blir den dominante spurteren ut rittet.

Selvtillit har stor påvirkning for disse rytterne. Cavendish har vunnet de to spurtene han har deltatt i så langt og utstråler selvtillit i måten han manøvrer seg i feltet på. Merckx-rekorden står kanskje for fall.

Sirkus Lefevre

Det har også blitt en stor snakkis rundt DeceuninckQuickStep manager Patrick Lefevre. Den belgiske sykkelsjefen har vært meget kritisk til sin antatte raskeste spurter Sam Bennett.

Iren var egentlig først med som spurter på det belgiske laget til Tour de France, men plutselig ble altså Mark Cavendish byttet inn.

I etterkant av dette byttet har lageier Lefevre nærmest høvlet over fjorårets vinner av den grønne trøyen. Stemnina mellom Lefevre og Bennett virker å ha kjølnet. Det går mest ut over sistnevnte.

At Lefevres erstatter, Mark Cavendish, leverer fantastisk gjør at det omdiskuterte valget ikke virker så dumt likevel.

Båndet mellom rytter og sjef i dette tilfellet virker til å blomstre vesentlig bedre. Etter sesongen i fjor var det ikke mange som trodde Cavendish hadde det som skulle til for å vinne sykkelritt igjen. Bortsett fra Patrick Lefevre.

Det virker til at den omdiskuterte belgieren har truffet godt med at han tok sjansen på Cavendish. Dagen i dag var Deceuninck-QuickSteps tredje etappeseier i touren så langt, og Cavendish sin andre.

Hvor dette eventyret ender for briten og hans lagkamerater vil bare tiden vise, men starten på noe stort er i hvert fall godt i gang.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse