FERDIG I TOUREN: Mark Cavendish kan ikke fortsetter årets Tour de France. 29-åringen har for store smerter etter velten på åpningsetappen lørdag. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)

Cavendish ute av Tour de France

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.07.14 10:18

Del på    

– Jeg er helt knust.

YORK (procycling.no): Mark Cavendish var om bord på bussen som fraktet Omega Pharma-QuickStep-laget til startstreken i York.

Utenfor rådet kaoset, og midt i det befant procycling.no.

Les også: Kristoffs trener vil ha Cavendish straffet

Her fikk vi bekreftet at den britiske spurteren ikke starter søndagens 201 kilometer lange etappe, etter lørdagens velt med australske Simon Gerrans. En velt Cavendish helt og holdent kan skylde seg selv for, noe han også gjorde:

– Jeg håper Simon har det bra. I dag er en god etappe for ham. Han er en fin fyr og jeg er lei meg for det som skjedde, sier 29-åringen, fortalte Cavendish til procycling.no og resten av pressekorpset i startbyen York.

Armen i falte
Cavendish hadde armen i falte og var ikledd treningstøyet fra Omega Pharma-Quick Step. En joggebukse indikerte at han ikke var her for å sykle.

Velten ga ham strukne leddbånd i høyre skulder, da han for andre året på rad veltet under Tour de Frances første etappe.

Av alle scenarier storlaget så for seg under Le Grand Depart i Yorkshire, kunne det ikke vært mye verre:

– Nei dette er absolutt det verste. Han kan ikke fortsette, sier Lefevere til procycling.no.

Omega Pharma-mangeren hadde også endret syn etter at han var med på å gi Gerrans og hans «nedbremsning» skylden for lørdagens møte med asfalten.

– Ja, jeg tror det var hans feil. Han ville så gjerne vinne denne etappen. Han har gått gjennom denne spurten kanskje 100 ganger på forhånd. Gerrans er ikke en typisk spurter. Spurtere bruker ikke bremsene sine der. Gerrans brukte også albuen sin på Mark. Hvis du lesere twitter-meldingene fra Gerrans legger han ikke skylden på Mark.

Horror-gate
Som en sjelden mulighet til å ta ledertrøyen var årets første etappe en drøm for Cavendish. Briten har nemlig aldri båret Tourens prestisjefylte gule trøye. Ikke nok med det. Etappens målby Harrogate er også hjemstedet til Cavendish sin mor.

Det var en svært skuffet, men også smilende Cavendish som måtte et stort presseoppbud utenfor lagbussen.

– Vi viste allerede i går kveld at dette ikke kunne gå. Normalt sett når jeg krasjer hopper jeg opp igjen med en gang. Dette er første gang i min karriere at jeg viste noe var galt. Men jeg ville fullføre etappen og gjorde det i store smerte, sier Cavendish.

– Jeg var optimist og håpte hevelsen ville forsvinne over natten, men det er ikke mulig å starte i dag. Jeg er helt knust. Touren er i Storbritannia de neste to dagene og vi har et fantastisk lag her også. I går kjørte de strålende og de vil de fortsette med de neste 20 dagene. Jeg ville så gjerne være del av den suksessen.

Dette er første gang Cavendish bryter rittet på grunn av skade. Rytteren fra Isle of Man har vunnet hele 25 etapper i Touren, samt den grønne poengtrøya. Cavendish fikk sin Tour-debut i 2007 og har vunnet etapper hvert år siden 2008.

Tagget med: ,

Les også disse