Prøv Procycling Pluss idag

Mandatory Credit: Photo by SWpix.com/REX/Shutterstock (9760569l)

SLITER: Kroppen til Mark Cavendish spiller ikke helt på lag for øyeblikket. Foto: SWpix.com/REX/Shutterstock (9760569l)

Cavendish likevel ikke til Arctic Race

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.08.18 20:12

Del på    

Dimension Data stiller uten profiler til det norske rittet.

Det blir likevel ikke noe av Mark Cavendishs deltakelse i Arctic Race of Norway. Briten måtte i forrige uke også trekke seg fra deltakelse i EM.

– Mark Cavendish vil ikke delta mens han fortsetter rekonvalesensen som også tilsa at han skulle stå over EM i Glasgow, skriver Dimension Data i pressemeldingen hvor de kunngjør laget de tar med seg til Nord-Norge.

Det sørafrikanske laget stiller også uten Edvald Boasson Hagen og har dermed et ganske profilløst lag med Bernie Eisel, Connor Swift, Jacques Janse van Rensburg, Kent Main og Mekseb Debesay i Arctic Race.

Cavendish har hatt en tung sesong, hvor seieren på den tredje etappen i Dubai Tour er hans eneste seier. 33-åringen har vært ute for flere velt og har også slitt med sykdom. I Tour de France var han tydelig langt unna sin beste form og hadde en åttendeplass som best etter den første uka. I Alpene ble det virkelig klart hvor langt unna toppformen han var og han røk ut av touren etter å ha kommet langt bak tidsgrensen på den ellevte etappen.

Siden deltok han i RideLondon-Surrey Classic, hvor han syklet inn til en brukbar tolvteplass. Så skulle han altså delta i både EM og Arctic Race, men har meldt forfall til begge. Dimension Data skriver at de vil komme med en videre oppdatering rundt Cavendish når mer er klart.

Med Cavendish ute mister Arctic Race den største profilen av de som var på den foreløpige startlisten, som også har navn som Jakob Fuglsang, Warren Barguil, Damiano Caruso og stjerneskuddet Mathieu van der Poel. Rittet starter torsdag.

Tagget med: , ,

Les også disse