Prøv Procycling Pluss idag

FERDIG: Mark Cavendish klarte ikke tidsfristen på tourens 11. etappe. Foto: SWpix.com/REX/Shutterstock

IKKE TIL EM: Det medisinske apparatet har anbefalt Mark Cavendish å droppe EM i Glasgow. Foto: SWpix.com/REX/Shutterstock

Trekker seg fra EM

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.08.18 09:54

Del på    

Utfordrende periode for Mark Cavendish.

(procycling.no): Det var opplagt ikke en Mark Cavendish i form som havnet utenfor tidsgrensen på den 11.-etappen av årets Tour de France.

At han i det hele tatt kom seg til åpningsetappen i Vendée, ser nå ut til å koste for 33-åringen fra Isle of Man. I en pressemeldinga fra det britiske sykkelforbundet gjøres det nå klart at spurteren ikke blir å se på starten av EM i Glasgow.

«Cavendish har jobbet utrettelig over de siste månedene for å hente seg inn fra en utfordrende periode bestående av både sykdom og skader, i håp om å rekke en del viktige ritt denne sesongen», heter det i pressemeldingen.

I samråd med lagets medisinske støtteapparat har man blitt enige om at «det mest hensiktsmessige vil være å trekke seg fra fellesstarten i Glasgow».

To magre år

Dimension Data-rytteren er i ferd med å legge sin andre tunge sesong på rad bak seg. I fjor vant han én etappe i Abu Dhabi Tour, og tok i tillegg med seg poengtrøya.

En virussykdom truet med å ødelegge hele sesongen hans, men han var kampklar igjen til Tour de France. Rittet endte dog med skulderskade etter duellen mot Mark Cavendish alt på dag fem av touren. Skaden holdt ham også utenfor Sykkel-VM i Bergen.

I år ble velt under Abu Dhabi Tour fulgt opp med nye rundkast under både Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo. Etter fire etappeseirer i touren i 2016 og VM-sølv i Qatar, har egentlig det meste gått på tverke.

EM mister et stort trekkplaster

I slutten av juli var briten tilbake i konkurranse under Ride London-Surrey Classic. Der ble han nummer 12. Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) vant rittet.

ASO har meldt at Cav blir å se på startstreken av Arctic Race, men trolig ankommer han rittet med litt lavere ambisjoner enn vanlig.

– Det er forferdelig skuffende å måtte trekke seg fra det britiske landslaget som skal konkurrere i Glasgow. Å bli tatt ut for fedrelandet mitt, er en stor ære. Jeg hadde sett fram til å sykle med laget, sier Cavendish i pressemeldingen.

Mesterskapet er nå definitivt en profil fattigere, ettersom «The Manx Missile» er umåtelig populær i Storbritannia.

– Det har vært noen utfordrende måneder der jeg har forsøkt å hente meg inn igjen etter skader fra tidligere i sesongen. Jeg har blitt rådet til at det beste jeg kan gjøre nå, er å trekke meg fra søndagens ritt.

Mark Christian (Aqua Blue Sports) er kaldt inn som erstatter for Cavendish. Andre store navn på startstreken i EM er Greg Van Avermaet, Peter Sagan, John Degenkolb, Elia Viviani, Sonny Colbrelli og Alexander Kristoff. Fellesstarten over 230 kilometer sykles på søndag.