Prøv Procycling Pluss idag

VANT: Primoz Roglic stakk av med etappeseier og inntok igjen sammenlagtledelsen etter dagens tempo i Vuelta a España. FOTO: Skjermdump Eurosport Player

Festet grepet om Vueltaen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 3.11.20 17:43

Del på    

Sekundstrid om seieren på tempoetappe.

Etter prøvelsen opp Alto de l’Angliru søndag, ventet Vueltaens andre og siste hviledag mandag, før en ny prøvelse i sammendraget ventet tirsdag.

Da sto 33,7 kilometer individuell tempo på programmet. Etter å ha distansert Primoz Roglic på den siste kilometeren av Angliru, hadde Richard Carapaz inntatt ledelsen i rittet med ti sekunder.

Det var verdifull tid å ha foran tempoen, hvor Roglic normalt sett er bedre, noe han var tirsdag.

Tok tilbake ledelsen

Den røde trøyen har allerede vekslet noen ganger mellom de to sammenlagtkanonene og tirsdag ble det nok et skifte. De første 31,9 kilometerne av tempoen gikk i flatt terreng, mens de siste 1,8 kilometerne ble avsluttet i en bratt bakke.

Carapaz hadde allerede tapt tid i det lette terrenget og i bunnen av bakken lå han 25 sekunder bak sloveneren.

MISTET TRØYEN: Richard Carapaz måtte gi ifra seg den røde ledertrøyen til Primoz Roglic. FOTO: Skjermdump Eurosport Player

Ineos Grenadiers-rytteren fortsatte å tape mot slutten og da han krysset målstreken var det 49 sekunder saktere enn hva Jumbo-Visma-rytteren syklet.

Dermed er Roglic tilbake i ledelsen, mens Carapaz nå ligger 39 sekunder bak. Samtidig leverte Hugh Carthy en strålende tempo, og EF Pro Cycling-rytteren nærmet seg ecuadorianeren. Carthy syklet inn til fjerdeplass på tempoen og ligger nå bare åtte sekunder bak Carapaz, 49 sekunder bak Roglic.

Sekundstrid

Amerikanske Will Barta (CCC Team) startet som 25. siste mann. Da hadde Nelson Oliveira (Movistar) sittet i ledersetet en stund, etter å ha tatt ledelsen fra Remi Cavagna (Deceuninck – Quick-Step), som tidlig satte bestetid.

Barta kjørte strålende og vippet den portugisiske tempospesialisten Oliveira ned fra tronen, og det så lenge ut som Barta sin tid kanskje skulle holde til seier.

Det var imidlertid jevnt mellom Barta og Roglic inn i den siste klatringen, hvor de fleste rytterne gjorde et sykkelbytte og Roglic måtte kjempe hardt for etappeseieren. På de siste 100 meterne gikk klokken raskt nedover, men Roglic maktet akkurat å få sykkelen over streken tidsnok og vant med knappe to sekunder, til Bartas store skuffelse.

– Det er vakkert. Det er fint, det er lenge siden jeg vant en tempo. Det var en superfin dag. Jeg følte meg sterk, overraskende nok. Jeg trodde jeg kom til å lide mye mer, men det gikk ganske fint og jeg var ganske bra, sa Roglic i seiersintervjuet.

– Alle sier du kommer til å ta ttid, men vi starter alle fra null på samme tid. Vi vet at det ikke er særlig moro å sykle en tempo, men i dag hadde jeg beina til å gjøre en bra tempo.

Tagget med: , , , ,

Les også disse