NESTEN: Rigoberto Uran var nærmeste utfordrer bak Romain Bardet på tolvte etappe. Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Cannondale-sjef: – Bardet må få samme straff

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.07.17 18:51

Del på    

Uran og Bennett fikk tidsstraff for ulovlig langing. Etappevinneren slapp unna.

(procycling.no): Både Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) og George Bennett (LottoNL-Jumbo) imponerte på tourens tolvte etappen. I den knallharde Peyragudes-avslutningen var Uran nærmeste utfordrer til Romain Bardet, som vant etappen.

Bennett ble nummer åtte, 27 sekunder bak etappevinneren. Etter målgang ble det klart at begge to, og Serge Pauwels, fikk 20 sekunders tidsstraff. Årsaken var at de alle hadde tatt i mot flasker noen kilometer før målgang. Pauwels mottok ulovlig langing åtte kilometer fra mål, Bennett ved 6,4 kilometer, og Uran ved fem kilometer.

Romain Bardet gikk seirende ut av etappen. På TV-bildene kan man se at AG2R La Mondiale-kapteinen mottar en flaske fra en tilskuer, på samme tidspunkt som George Bennett, men franskmannen slapp unna straff for langingen. 26-åringen er nummer tre i sammendraget, 25 sekunder bak ledende Aru. Årsaken til at franskmannen slapp straff er at kommissærene ikke fikk med seg om han tok en slurk av flasken han fikk, eller ei.

Cannondale-Drapac-sjef Jonathan Vaughters var lite fornøyd med at franskmannen slapp unna.

– Rigo (Uran) mottok en flaske fra en tilskuer på de siste ti kilometerne. Vi godtar straffen. Men Bardet gjorde nøyaktig det samme, på TV. Han må få samme straff, skriver Vaughters på Twitter etter etappen.

Videre korrigerer den amerikanske lagsjefen seg, og skriver at den ulovlige langingen kom fra en Cannondale-ansatt, men som ikke skal være en del av sykkellaget Cannondale-Drapac.

Etter straffen er Uran nå 55 sekunder bak Fabio Aru, på fjerdeplass. Bennett er nummer åtte, 4:24 bak italieneren.

Ifølge UCI sitt regelverk er ikke langing er ikke tillatt på de siste kilometerne av hver etappe.

Tagget med: , , , ,

Les også disse