Prøv Procycling Pluss idag

VRAKET: Sven Erik Bystrøm er vraket til årets Tour de France. Det er også Michael Mørkøv. De to er Alexander Kristoffs nærmeste lagkamerater. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

VRAKET: Sven Erik Bystrøm er vraket til årets Tour de France. Det er også Michael Mørkøv. De to er Alexander Kristoffs nærmeste lagkamerater. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Bystrøm og Mørkøv vraket til Tour de France

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 19.06.17 22:11

Del på    

Viktige Kristoff-hjelpere utelatt fra Katusha-Alpecin-troppen.

(procycling.no): Mandag kveld kom nyheten om at Michael Mørkøv er vraket til Tour de France. Dansken er sett på som en av Alexander Kristoffs viktigste hjelpere, og har vært på besøk hos nordmannen tidligere i måneden for å finjustere formen foran sommerens høydepunkt.

Ikke lenge etterpå bekreftet også Sven Erik Bystrøm at heller ikke han får kjøre treukersrittet i juli.

– Det blir dessverre ikke noen Tour de France på meg. Fikk beskjeden for noen timer siden, skriver Bystrøm i en SMS til procycling.no.

Sven Erik Bystrøm og Michael Mørkøv er Alexander Kristoffs to nærmeste lagkamerater i Katusha-Alpecin.

Det var dansk TV2 som først meldte at Mørkøv er vraket.

– Til min store skuffelse har jeg ikke fått noen forklaring, annet enn at laget har tatt ut de ni rytterne de mener er best, sier Mørkøv til kanalen.

– Jeg er ufattelig skuffet. Det er et stort spann med iskald vand over hodet. Mitt program har vært tilrettelagt mot touren. Formen har vært oppadgående og vekten nedadgående, så jeg har vært klar til å prestere og forhåpentligvis kjøre Alexander frem til etappeseier.

Kristoff: – Får bare forholde meg til det

I og med at Mørkøv og Bystrøm er to såpass nære trenings- og lagkamerater av Alexander Kristoff, er det flere som mener dette betyr at Kristoff er på vei bort fra storlaget.

Andre grunner til at disse rytterne vrakes, kan være at Katusha-Alpecin prioriterer annerledes i årets Tour de France. Simon Spilak kommer nemlig rett fra en solid seier i Tour de Suisse, hvor han fikk god hjelp i fjellene av lagkameratene.

Kristoff forteller til TV2 at lagledelsen har gått i mot hans ønsker.

– Jeg hadde hatt et sterkt ønske om å ha med Mørkøv på laget. Laget hadde et ønske om andre ryttere på start. Det får jeg bare forholde meg til, og gjøre det beste med de rytterne som er tilgjengelige under touren, sier Katusha-kapteinen til TV2.

procycling.no kommer tilbake med mer!

Tagget med: , , ,

Les også disse