Prøv Procycling Pluss idag

TIL VUELTAEN: Sven Erik Bystrøm. Foto: Tim De Waele.

Bystrøm likevel med til vueltaen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.08.17 16:40

Del på    

Katusha-Alpecin satser tungt på fjellene.

(procycling.no): Ilnur Zakarin hadde giro og vuelta-dobbelen som sitt hovedmål denne sesongen, og det bærer også Katusha-Alpecins laguttak preg av.

Russeren får støtte av José Goncalves, Alberto Losado, Matvey Mamykin og Rein Taaramäe i fjellene. 

Sportsdirektørene Dmitrij Konyshev og Xavier Florencio har også funnet plass til temposterke Maxim Belkov, Sven Erik Bystrøm, Mikael Mørkøv og Marco Haller.

– Mulig jeg kan gå i brudd

Bystrøm sto oppført i lagets bruttoliste foran rittet. Det var likevel en liten overraskelse av haugesunderen ble innlemmet i laget til det spanske treukersrittet.

– Vi kjører for Zakarin i sammendraget, sier Bystrøm til procycling.no.

– Det er godt mulig jeg kan gå i brudd noen dager, så det kan jo hende det dukker opp noen egne muligheter. Men sammendraget er viktigst, klargjør han.

Overfor Hagesunds Avis avslører han også at han har skrevet under kontrakt for 2018-sesongen i et nytt lag. Det er etter alle solemerker UAE Team Emirates, laget også lagkompis Alexander Kristoff sykler for neste år.

Tror VM-formen ville blitt bra uansett

At framtiden ligger utenfor Katushas rekker, gjorde det litt usikkert om han ville få flybilletten til åpningen i franske Nimes den 19. august.

– Det var egentlig ingen stor overraskelse. Jeg har vært i bruttotroppen helt siden jeg ble vraket fra Tour de France.

– En bra oppkjøring foran Sykkel-VM i Bergen for din del?

– Jeg tror det blir litt det samme. Jeg skulle alltids ha klart å komme meg i form via trening og de to rittene i Canada. Med tanke på neste sesong, er det bra å ha en Grand Tour i beina, avslutter haugesunderen.

PS: Øvrige nordmenn på startstreken i La Vuelta er Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard for FDJ. Lars Petter Nordhaug er neppe aktuell for Aqua Blue Sports, etter at han fikk konstatert et kyssesyke-liknende virus foran Arctic Race.

Tagget med: , ,

Les også disse