TEAM KRISTOFF: (fra venstre) Sven Erik Bystrøm, Jacopo Guarnieri og Alexander Kristoff hadde en god dag på jobben i Tour of Qatar da sistnevnte tok sin tredje etappeseier torsdag. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Bystrøm fortsetter å skinne i debuten

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.02.15 16:15

Del på    

– Det var en helt fantastisk dag for oss, sier U23-verdensmesteren.

Sven Erik Bystrøm (Katjusja) spilte en stor rolle da lagkompis Alexander Kristoff fullbyrdet sitt hat trick i Tour of Qatar torsdag. U23-verdensmesteren ledet fram Katjusja-laget da feltet sprakk i sidevinden på siste runde inn mot mål og sammenlagtleder Niki Terpstra (Etixx-QuickStep) var blant dem som mistet kontakt med teten.

Selv om feltet samlet seg igjen innenfor siste tre kilometer, og Terpstra forsvarte sin ledelse, fikk Kristoff hjelpen han trengte for å spurtslå Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) for andre dag på rad.

– Det var en helt fantastisk dag for oss og kanskje den gjeveste seieren for laget. Alt fungerte veldig bra. Vi gikk frem til fronten på det mest ideelle tidspunktet, sier Bystrøm til procycling.no.

Bystrøm hadde lagkompis Luca Paolini på hjul da feltet gikk i oppløsning i sidevinden. Da haugesunderen hadde gjort sitt overtok Jacopo Guarnieri med å frakte Kristoff inn mot målstreken.

­– Etter de første rundene visste vi at dette kom til å være et avgjørende punkt. Vi ventet til siste runde og fikk brakt Alex bra frem etter hvert. Også var det deilig å se at feltet sprakk opp bak, sier Bystrøm – som ligger på femteplass i ungdomskonkurransen og er i ferd med å levere en meget solid debut for Katjusja.

– Det har gått veldig bra. Egentlig akkurat som jeg hadde håpet. Tre seire til Alex er jo over all forventning. Jeg sliter kanskje litt med å komme inn på viftene i starten. Jeg vet at jeg er sterk nok til å sitte der, men det er veldig hard kamp om posisjonene. Der er kanskje den største forskjellen, sier den tidligere Øster Hus-rytteren.

Imponerer treneren
Stein Ørn er trener for den norske Katjusja-duoen og har latt seg imponere over den 23 år gamle debutanten.

– Sven Erik er veldig imponerende. Dette er første rittet hans med skikkelig WorldTour-nivå og han ligger som femtemann i ungdomskonkurransen. Han kjører som det skulle vært hvilket som helst ritt, sier Ørn til procycling.no. 

Tour of Qatar avsluttes fredag med en 124 kilometer lang etappe fra Sealine Beach Resort til Doha Corniche. Kristoff ligger på tredjeplass sammenlagt bare elleve sekunder bak Terpstra. Nordmannen kan havne først sammenlagt dersom han vinner siste etappe og tar bonussekunder underveis.

Tagget med: , ,

Les også disse