I STORFORM: Alexander Kristoff kunne smile bredt etter sin tredje etappeseier på fire dager i Tour of Qatar. Nordmannen slo Peter Sagan i en jevn spurt hvor Katjusja-rytteren havnet de nødvendige centimeterne foran. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Jeg overvurderte beina mine

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 12.02.15 14:12

Del på    

Kristoff vant såvidt i Qatar.

(procycling.no) Etter nok en kraftspurt vant Alexander Kristoff sin tredje etappe i Tour of Qatar torsdag. Nordmannen var overlatt til seg selv de siste 300 meterne og gjorde som han ville mot Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) som tok andreplassen bare centimeterne bak. Nikias Arndt (Giant Alpecin) tok tredjeplassen.

– Jeg overvurderte beina mine, det var såvidt det holdt. Sagan kom fort på slutten men jeg gikk når jeg bruker og det holdt akkurat, sier Kristoff til procycling.no.

Katjusja startet opptrekket med fem kilometer igjen og sprengte feltet i fillebiter.

– Laget gjorde en kjempejobb. Tanken var ikke å sprenge feltet, men vi kjørte så fort at de andre ikke hang med. Sven Erik (Bystrøm) gjorde en kjempejobb, skryter Kristoff.

Sven Erik Bystrøm (Katjusja) syklet inn i samme gruppe som Kristoff som nummer 19. Edvald Boasson Hagen (MTN Qhubeka) like bak som nummer 26.

Skal gå for sammenlagt
Dermed kunne Kristoff juble for tredje gang etter å ha vunnet onsdagens og mandagens etappe. Samtidig klatrer han til tredjeplass i sammendraget, elleve sekunder bak Niki Terpstra (Etixx QuickStep).

– Tre etappeseire er langt over forventning. Nå er jeg nært i sammendraget men jeg må vinne etappen på fredag i tillegg til å ta bonussekunder underveis. Det blir ikke lett og jeg tror ærlig talt ikke jeg vinner sammenlagt, sier en jordnær Kristoff.

Nordmannen leder imidlertid spurtkonkurransen ni poeng foran Peter Sagan.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Voldsom start
Den 153 kilometer lange femteetappen av Tour of Qatar ble som flere andre satt igang med et voldsomt tempo. Etter få kilometer delte feltet seg opp i tre grupper, hvor blant annet andremann i sammendraget, Maciej Bodnar (Tinkoff-Saxo) misset førstegruppa som eneste rytter på topp ti-lista. Fremst satt Etixx-QuickStep med seks mann rundt sammenlagtleder Niki Terpstra. Etter 25 kilometer var avstanden mellom de to fremste gruppene på 32 sekunder.

– Det gikk helt sinnssykt fort og vi kjørte det vi hadde, sier Kristoff.

Også hele Boasson Hagens MTN Qhubeka ble haltende etter i gruppe to. Der fikk ikke bare rytterne slite med den sterke vinden, men i tillegg en temperatur på 34 grader.Den første timen ble syklet med en snittfart på 49,6 kilometer i timen. Avstanden fra gruppe én til to lå på rundt 30 sekunder, men etter 90 kilometer var gruppene samlet igjen.

Så fort feltet var samlet fikk til slutt et brudd gå: Ben Hermans (BMC), Matthew Hayman (ORICA GreenEdge), Marco Haller (Katjusja) og Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen), som etter hvert fikk besøk av Dimitriy Gruzdev (Astana). Bruddet hadde en avstand på rundt 1:30. Med 16 kilometer igjen var feltet samlet igjen.

Da fem kilometer gjensto sprakk det opp i feltet igjen. I front satt fire Katjusja-ryttere inkludert Kristoff. I tillegg satt Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) med to hjelperytter like bak. Tom Boonen (Etixx QuickStep) satt også med. Avstanden holdt imidlertid ikke helt inn til mål. Likevel gjorde Katjusja et fantastisk opptrekk for Kristoff som til slutt vant.

MTN-rytter brøt
Som på onsdagens etappe gikk Theo Bos (MTN-Qhubeka) i bakken. Torsdagens velt var imidlertid av det verre slaget, og Boasson Hagens lagkompis så seg nødt til å stå av etappen.

Ikke lenge etter måtte også Leig Howard (ORICA GreenEdge) se seg nødt til å bryte som følge av en velt.

– Det var en dårlig dag for oss og vi er ikke fornøyde med resultatet. Dessverre var Theo Bos involvert i et velt like før første spurt. Han har blitt fraktet til sykehuset, forhåpentligvis er det ikke noe brukket og vi hører snart fra legene, sier sportsdirektør i MTN Jean-Pierre Heynderickx i en pressemelding.

Tour of Qatar avsluttes fredag med en 124,5 kilometer lang etappe.

Tagget med:

Les også disse