STADIG TYNGRE: Emanuel Buchmann startet vueltaen forrykende, men i de siste møtene med fjellene har tyskeren vist svakhet. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Buchmann i trøbbel på 13. etappe

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.09.18 10:42

Del på    

Tyskeren tapte tid i sammendraget.

(procycling.no): På vueltaens 13. etappe var Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) blant sammenlagtrytterne som slet mest i stigningen opp La Camperona.

En uhyre sprek Nairo Quintana (Movistar) klatret i mål 2:32 bak etappevinner Óscar Rodriguez (Euskadi-Murias), og var først av de store kanonene.

Simon Yates (Mitchelton-Scott) fulgte kun seks sekunder bak colombianeren, før Enric Mas (Quick-Step Floors) tre sekunder.

Så trillet de over målstreken en etter en, og 47 sekunder etter at Quintana sin dag var over kom også Emanuel Buchmann i mål.

– Det var synd at jeg ikke klarte å følge det tempoet jeg hadde håpet på. Jeg tapte litt tid til de andre, men på lørdag kommer en ny sjanse. Det er den første av to tunge dager i fjellene, og jeg føler jeg er i rute, sier en fremdeles optimistisk Buchmann ifølge Radsport News.

Tyskeren åpnet Vuelta a España på solid vis, og var tredjemenn etter den første uka. Etter noen tøffe dager i fjellene har 25-åringen dalt ned til 10. plass, og er 2:47 bak rittleder Jesus Herrada (Cofidis).

Simon Yates er fremdeles andremann, med 1:42 å ta igjen på spanjolen. Dermed skiller kun ett minutt og fem sekunder fra andreplass ned til Buchmann på tiendeplass.

Emu tapte noen sekunder i en veldig bratt finale. Det er ikke så ille, og vi er ikke skuffet. Vi er fortsatt på skuddhold med tanke på de andre rytterne, og vi har noen tøffe dager foran oss, vurderer sportdirektør i Bora-Hansgrohe Steffen Radochla.

Tagget med: , ,

Les også disse