NÅDDE IKKE HELT OPP: Amund Grøndahl Jansen måtte se fire ryttere passere ham på oppløpet. Foto: TDW/GettyImages

NÅDDE IKKE HELT OPP: Amund Grøndahl Jansen ble nummer fem på de to siste etappene av Tour des Fjords. Her fra målgang i Kristiansand. Foto: TDW/GettyImages

– Ingen som bryr seg om hvem som blir nummer fem i Tour des Fjords

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.05.18 19:58

Del på    

Skuffet Grøndahl Jansen etter å ha havnet like utenfor pallen nok en gang.

EGERSUND (procycling.no): 4-5-5 ble rekka for Amund Grøndahl Jansen. Etter at lagets stjernespurter Dylan Groenewegen tok uka fri, fikk han tre sjanser til å ta sin første proffseier.

Selv om han var høyt oppe på samtlige tre etapper, var han langt fra fornøyd etter målgang på toppen av den korte bakken opp fra Egersund sentrum.

Først langet han ut mot løypa, før han selv kom med kritikk til sin egen prestasjon.

– Jeg er stabil på drittplasseringer, sier han til procycling.no.

– Jeg er skuffet nå. Jeg hadde ikke «killeren» til å runde August (Jensen) mens jeg hadde plass. Da mistet jeg hjulet til de som kom på siden og ble litt innesperret før venstresvingen. Så stod August stille og jeg måtte vente på å komme rundt. Da ble det en luke til de foran. Det gikk ikke helt som det skulle, men det kommer vel andre ritt som er finere å vinne enn dette, fortsetter 24-åringen.

Parkert av Lambrecht

I avslutningen prøvde både han og lagkamerat Timo Roosen seg, men ingen av dem var i nærheten av å kunne svare da etappevinner Bjorg Lambrecht gikk til.

Etter tre plasseringer blant de fem beste endte han til slutt på en syvendeplass sammenlagt i rittet. Uvitende om akkurat hvilken plassering han endte på i sammendraget ofret han ikke nettopp det mye tanke etter målgang.

– Det er ingen som bryr seg om hvem som blir nummer fem i Tour des Fjords. Det er sånn det er.

Han kan likevel trøste seg med at formen virker bra etter treningsperioden. Som procycling.no tidligere har skrevet er Grøndahl Jansen nå høyaktuell for en plass på Tour de France-laget til Team LottoNL-Jumbo.

Jensen måtte starte tidlig

Som Grøndahl Jansen selv nevnte ble han liggende på hjulet til August Jensen opp store deler av bakken.

Jensen havnet på plassen bak Grøndahl Jansen, på en sjetteplass på etappen. At han måtte gå til allerede 400 meter før mål gjorde det svært vanskelig for bodøværingen, som til slutt endte på en ellevteplass i sammendraget.

– Jeg havnet for tidlig i vinden og måtte dunke til det jeg hadde. Det var ikke så mye mer å gi.

– Jeg fikk ikke noe hjul da det var 400 meter igjen. Da måtte jeg bare gå til da en Lotto-rytter (Timo Roosen) gikk. Så stivnet jeg helt da det flatet litt ut. Jeg kunne ha funnet et hjul, men jeg lå foran, så da måtte jeg ha avventet. Det gjorde jeg ikke, så da ble jeg for stiv på slutten, forklarer Jensen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse