UNDERHOLDNINGSARTIST: Thomas De Gendt gir sykkelfansen valuta for pengene ved sine stadige opptredener i utbrudd. Noen av dem går også inn

UNDERHOLDNINGSARTIST: Thomas De Gendt gir sykkelfansen valuta for pengene ved sine stadige opptredener i utbrudd. Noen av dem går også inn, som under gårsdagens nøye planlagte seanse under Romandiet rundt. FOTO: (Jean-Christophe Bott/Keystone via AP)

«Bruddkongen fra Sint-Niklaas» planla stunt via hemmelig gruppe

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 27.04.18 11:08

Del på    

Giret opp lagkompis via WhatsApp.

(procycling.no): Thomas De Gendt portretteres i det vide og det brede som den ukronede kongen av utbruddene.

Glad i sykkelnyheter? Følg oss på Facebook HER!

Han har vunnet etappeseirer i de tre store etapperittene, og lista inkluderer nå også Tour de Romandie, Critérium du Dauphiné, Tour de Suisse, Paris-Nice (to) og Baskerland rundt (tre).

I fjorårets Tour de France lå han i brudd i over 1000 kilometer. Alt for å måtte innse at Warren Barguil likevel ble utnevnt til rittets mest aggressive rytter.

– Folkets stemme betyr mer enn stemmene til seks jurymedlemmer, uttalte han etterpå.

Selv har han likevel et ganske pragmatisk forhold til sine prestasjoner i forkant av feltet:

– Dersom jeg er med i ti utbrudd, og to av dem går inn: Betyr det to seirer. I fjor var jeg i 23 utbrudd og tok to seirer, så jeg gjør det alt bedre enn jeg gjorde i fjor. Du må også huske på at jeg ikke vant noe på tre sesonger, så det bidrar til å dra ned snittet mitt, uttalte De Gendt til cyclingnews.com torsdag.

Tempo-drill med europamesteren

Grunnen til at vi igjen skriver om Lotto-Soudal-rytteren, er selvsagt knyttet opp mot torsdagens flott bruddseier under dag to av Romandiet rundt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FANSENS FAVORITT: Thomas De Gendt fyrte opp under ryktet som en aggressiv rytter under fjorårets Tour de France. Her hjelper han dog laget sitt på annet vis. FOTO: Tim De Waele
© Tim De Waele

Belgieren skal ha snakket vidt og bredt med journalister i forkant av etappen at han ville angripe. At profilen åpnet med klatring fra start av, har jo også 31-åringen gjort til et av sine varemerker når han går på offensiven.

De Gent fortalte etterpå at det faktisk dreide seg om planlegging ganske lang tid i forveien. Sammen med Victor Campenaert, lagkameraten som også var en viktig brikke i utbruddet, hadde de nemlig opprettet en WhatsApp-gruppe der samtalen kretset rundt nettopp denne etappen mellom Delémont og Yverdon-les-Bains.

– Jeg sa at jeg skulle angripe sammen med ham, og at vi skulle kjøre fullt trøkk hele dagen. Så vi lagde denne planen for to uker siden, og har peppet hverandre opp. Vi har til og med hatt en WhatsApp-gruppe, og der laget vi denne planen for to uker siden, forteller De Gendt til cyclingnews.com.

For Campenaerts er det dagens bakketempo over 9,9 kilometer som er gulroten, derfor passet det den regjerende europamesteren i disiplinen å få en hard gjennomkjøring dagen i forveien.

Fravær av spurtere trigget mesterplanen

De Gendt var da også snar med å legge til at selv om «han kom først i mål på etappen», hadde også «Campenaerts hadde vært en viktig bidragsyter til seieren».

Duoen angrep oppover Col de Rangiers og fikk følge av Nathan Brown (EF-Drapac), Andrej Grivko (Astana Pro Team) og Matteo Fabro (Katusha-Alpecin).

Brown truet sammenlagtledelsen til Primoz Roglic underveis, men amerikaneren orket ikke hardkjøret Campenaerts la ned for dagen. Med 25 kilometer igjen dro De Gendt til, og ristet av seg sin 26 år gamle følgesvenn.

Mot slutten av etappen satte Bahrain-Merida laget sitt fram og forsøkte å samle det for Sonny Colbrelli i spurten, men De Gendt viste seg allerede å være utenfor rekkevidde.

Han vant etappen to minutter og fire sekunder foran feltet, der Colbrelli svarte med å hente hjem spurten. Fraværet av spurtere var for øvrig en av grunnene til at Lotto-Soudal hadde store planer denne dagen.

– Det var hardt i starten, men jeg liker etapper som åpner slik. Jeg er nesten alltid i brudd når starten er som denne. I dag var det også muligheter for spurterne, men det er bare tre-fire av dem her. Så da ga vi full gass, og det endte lykkelig for meg i dag. Jeg ønsket meg en etappeseier fra Romandiet, for det har jeg ikke klart tidligere, avslutter bruddkongen fra Sint-Niklaas.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse