Prøv Procycling Pluss idag

DUELL OM SEIER: Sarah Roy (Orica-Scott) spurtslo Shara Gillow (FDJ) på fjerde etappe i Women's Tour. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Bruddet stakk av med seieren

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.06.17 14:39

Del på    

Hitec Products hang ikke med da vinnergruppa slet seg løs i Women’s Tour.

(procycling.no): På den fjerde etappen av det britiske etapperittet Women’s Tour var det utbryterne som stakk av med etappeseieren. Duellen mellom Sarah Roy (Orica-Scott) og Shara Gillow (FDJ) endte med triumf til Orica-rytteren. Bruddet de satt i stakk av gårde tidlig på etappen.

Etter drøye fire mil hadde en trio slitt seg løs. Leah Kirchmann (Team Sunweb), Sarah Roy (Orica-Scott) og Shara Gillow (FDJ) ledet med 1:20 på forfølgerne i hovedfeltet.

Lizzie Deignan (Boels-Dolmans) tok opp jakten på de tre, og fikk med seg ytterligere tre ryttere. Kvartetten jaget på teten, og kom så nærme som 20 sekunder, før de ga opp jakten.

Det var Christine Majerus (Boels Dolmans) som til slutt maktet å kjøre seg opp til teten. Den nykomponerte kvartetten som ledet rittet økte ledelsen, og hadde 2:20 med omlag to mil igjen.

Gillow og Kirchmann måtte gi tapt, mens Roy og Majerus gjorde opp om etappeseieren. I spurten hadde Orica-syklisten ingen problemer. Roy tok med det sin andre seier for året.

I sammendraget leder fremdeles Katarzyna Niewiadoma (WM3 Energie) komfortabelt, men bak polakken har det endret seg. Christine Majerus (Boels-Dolmans) klatret til andreplass, og er nå 1:25 bak WM3-syklisten. Kirchmann er nummer tre, med 1:36 opp til Niewiadoma.

Heine med bruddforsøk

Vita Heine markerte seg underveis i rittet, da hun hang med i et meget solid bruddforsøk. Sammen med blant andre Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) og Elisa Longo Borghini (Wiggle High5) forsøkte Hitec-rytteren å kjøre seg opp til bruddet, men det ble med forsøket.

32-åringen syklet til slutt inn til mål med en gruppe 22 sekunder etter Roy, og klatret med det opp til 18. plass i sammendraget.

Søndag venter siste etappe i Women’s Tour, med en 88 kilometer lang etappe i London. Etappen er av det spurtvennlige slaget, og vil gi en ny mulighet til Emilie Moberg som spurtet inn til niendeplass på fredagens etappe.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse