VANT: Jack Bauer med sjelden seier på Tour of Britains femte etappe. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Bruddet snøt spurterne i Tour of Britain

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 8.09.16 17:09

Del på    

Sjelden seier til Cannondale-Drapac.

(procycling.no): Til tross for at Ian Stannard (Team Sky) la inn flere monsterføringer på den siste mila klarte ikke hovedfeltet å hente dagens brudd. Johnny McEvoy (NFTO), Erick Rowsell (Madison-Genesis), Jack Bauer (Cannondale-Drapac), Amaël Moinard (BMC) og Javier Moreno (Movistar) etablerte tidlig på etappen en gruppe, og kvintetten samarbeidet godt for å holde hovedfeltet på god avstand.

Inne på de siste milene var det tydelig at feltet innså faren de utgjorde, og med en god luke var det tilløp til panikk blant enkelte av spurtlagene, som tauet det reimer og tøy kunne holde. Men det samme gjorde de i bruddet, og den temposterke newzealenderen Jack Bauer la inn flere solide føringer.

På den siste milen holdt de fremdeles en ledelse på minuttet, og da startet også den sedvanlige støtecupen blant utbryterne. Amaël Moinard hadde flere truende angrep, og virket sterk, men Bauer tauet ham inn gang på gang. Under kilometerbanneret begynte de virkelig å lure på hverandre, og først da det gjenstod 500 meter begynte Javier Moreno å dra opp farten igjen. Spanjolen ledet an og var førstemann til å åpne spurten rundt siste sving.

Bauer og Moinard var begge tålmodige på hjulet hans, og de to åpnet spurten med 250 meter igjen. Bauer fikk raskt overtaket, og tilslutt var det en god sykkellengde mellom dem. Moinard ble nummer to foran Erick Rowsell, mens feltet, ledet an av Caleb Ewan, fulgte bare et par meter bak.

Seieren til Bauer er bare Cannondale-Drapacs niende seier denne sesongen, og laget har ikke hatt en spesielt innbringende sesong så langt.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse