Prøv Procycling Pluss idag

NÆRE SEIER: Edvald Boasson Hagen ble nummer fem i Paris-Roubaix 2016. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Mer brostein i årets Paris-Roubaix

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.02.17 22:30

Del på    

To brosteinspartier gjør sin retur i Klassikernes dronning.

(procycling.no): Den 115. utgaven av Paris-Roubaix vil inneholde 55 kilometer med brostein. Det er en økning siden 2016-rittet som hadde 52,8 kilometer med humpete stein. Ikke siden 2005 har Helvetet i Nord hatt like mange kilometer med utfordringen som gjør monumentet så spesielt. Den gang var det Tom Boonen som tok sin første av fire triumfer på velodromen i Roubaix.

Det 257 kilometer lange rittet begynner, som vanlig, i Compiègne med målgang i Roubaix.

Den første brosteinen som treffer rytterne utgjør sektoren Troisvilles à Inchy (2.2km), først etter 112,5 kilometer kommer det første av de partiene som har blitt tillagt.

Briastre-sektoren er først ute, før Solesmes-partiet følger etter 116 kilometer av årets Helvetet i Nord. De to sektorene har ikke har blitt brukt siden 1987, da belgisk Eric Vanderaerden gikk til topps.

– Den første er tre kilometer lang, og blir faktisk renovert, men den er en av de mer vanskelige sektorene. Den neste er mye kortere, men den ligger i en motbakke, sier løypedesigner Thierry Gouvenou ifølge Cyclingnews.

– Vi ønsker ikke å gjøre rittet hardere, men vi vil variere brosteinssektorene og sørge for at disse områdene fortsetter å gjøre rittet legendarisk.

Tagget med: , , ,

Les også disse