STYGT SKADET: Stig Broeckx i aksjon på andre etappe av Belgium Tour 2016. Neste dag havnet han i koma. Foto: LC/Tim De Waele/Corbis via Getty Images

Broeckx på sykkelen for første gang siden han lå i koma

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.11.18 22:40

Del på    

Belgieren hadde ikke syklet utendørs siden velten i 2016.

(procycling.no): Den tredje etappen av Belgium Tour 2016 ble ikke fullført. To motorsykler krasjet med hverandre, og forårsaket en massevelt, som igjen førte til at etappen ble kansellert. Stig Broeckx var den det gikk desidert verst ut over.

Det var umiddelbart klart at belgieren hadde på dratt seg en hodeskade, og han ble raskt fraktet til et nevrokirurgisk senter i nærheten. Der ble det besluttet at den da 26 år gamle Lotto Soudal-rytteren skulle fraktes videre til et sykehus i Aachen hvor det ble påvist to hjerneblødninger hos Broeckx. Så havnet han i koma.

Seks måneder senere var belgieren fremdeles i koma, og legene fryktet han aldri ville våkne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FOR STIG: Hele laget ble preget av belgierens skade. Foto: Lotto Soudal/Twitter

Men det gjorde han. I desember 2016 våknet Stig Broeckx fra komaet, og han gjorde raskt store fremskritt. Lotto Soudal-rytteren klarte relativt raskt å prate med familien, og språket kom mer og mer tilbake. Kroppen begynte også å våkne etter et halvår i koma. I mai i 2017 var han tilbake på spinningsykkelen, men først to og et halvt år etter ulykken, i november 2018, var Broeckx tilbake på sykkelen.

Denne helgen syklet han sin første tur utendørs igjen siden den farlige ulykken i 2016. 40 kilometer på terrengsykkel høres ikke ekstremt ut, men for Broeckx var det et stort steg.

– Turen gjorde meg mye godt. Jeg hadde virkelig sett fram mot den, sier Broeckx til den lokale radiokanalen Studio Brussels.

Men den nå 28 år gamle Flandern-syklisten vil ikke gi seg med fire mil.

– Mitt neste mål er å sykle på landeveissykkelen. Jeg føler fortsatt stor kjærlighet for sporten og følger fremdeles med på alt som skjer.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Uitkijktorens: Dessel ✔, Lommel ✔

Et innlegg delt av Stig Broeckx (@stigbroeckx)

Tagget med: , , , ,

Les også disse