Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Britisk tempoess til Katusha-Alpecin

Procycling
Tips meg

Publisert 21.08.17 10:29

Del på    

Fjerde ny-signering presentert av det sveitsiske laget.

(procycling.no): Den tidligere timesrekordholderen Alex Dowsett melder overgang fra Movistar til Katusha-Alpecin foran neste sesong. Briten som er fem ganger nasjonal mester på tempo har signert en ettårskontrakt med det sveitsiske WorldTour-laget.

– Det er veldig spennende å bli del av dette laget. Jeg har hatt fem fantastiske sesonger med Movistar, men det er på tide med noe nytt, og jeg ser fem til å slutte meg til Katusha Alpecin, sier 28-åringen – som syklet for Team Sky i to sesonger før han dro til spanske Movistar.

– Alle lag har sin egen tilnærming og jeg kan lære mye nytt. Det fine er at jeg kan fortsette på de fenomenale syklene til Canyon. De har vært en stor sponsor for meg de siste årene og er etter min mening de beste syklene, sier Dowsett.

Dowsett har tidligere vunnet tempoetapper i Giro d’Italia (2013) og Tour de Pologne (2016), samt Bayern Rundfahrt sammenlagt.

– Alex er en av de beste temporytterne i feltet. Med han får vi mer hestekrefter i laget med tanke på lagtempoer. På grunn av sine tempoegenskaper er han dessuten kapabel til å vinne etapperitt, hvilket han har bevist tidligere. Alex er fortsatt ung, men har likevel mye erfaring. Jeg har en god følelse, sier José Azevedo, teamsjef i Katusha-Alpecin.

Katusha-Alpecin har fra før kunngjort tre ny-signeringer. Marcel Kittel (Quick-Step), Ian Boswell (Team Sky) og Nathan Haas (Dimension Data) er alle blitt presentert som Katusha-ryttere for 2018. Samtidig er det kjent at Alexander Kristoff forsvinner til UAE Team Emirates.

– Jeg vil fremdeles ha fokus på tempo, men etapperitt og Grand Tours er også viktig for meg. Jeg vet at jeg vil få mine egne sjanser, men jeg er også klar for å være en god hjelper. I perioden fra Team Sky var jeg en av rytterne som beskyttet Mark Cavendish på de siste kilometerne. Jeg håper å gjøre det samme nå for Marcel Kittel. Jeg er god til å posisjonere andre rytterne foran en spurt, men også før klatringer. Katusha-Alpecin vil ikke angre på denne signeringen. Laget har utviklet seg de siste årene. Det er en ære for meg å være del av det. Jeg skal ikke skuffe dem, sier Dowsett – som er kjent som eneste rytter i feltet med blødersykdommen hemofili.

– Å komme på podiet er alltid et spesielt øyeblikk for meg. Det sender et budskap til hemofili-miljøet om å få det beste ut av livet. Det viser at man kan oppnå mye uansett omstendigheter.

Tagget med: , , ,

Les også disse