RASK TYPE: Dylan Groenewegen vant den 4. etappen av Tour of Britain. FOTO: Tim De Waele (TDWSport.com)

Groenewegen raskest i Cavendishs fravær

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.09.16 17:39

Del på    

Snøt britene for hjemmeseier.

(procycling.no): Det ble tøft for mange av spurterne i Tour of Britain, da Team Sky og Cannondale-Drapac satte fart på de siste milene av rittet, i det kuperte terrenget. Etixx-QuickStep var også godt representert i fronten av rittet, og beskyttet rittleder Julien Vermote.

Den høye farten gjorde det vanskelig av Mark Cavendish, som var av halen på feltet en rekke ganger, før det var over for den raske briten. Det ble også tungt for André Greipel, og da tyskeren også måtte vinke farvel til feltet, satte Lotto-Soudal fyr på rittet.

Inne på de siste kilometerne angrep de en rekke ganger, blant andre Tony Gallopin, men LottoNL-Jumbo holdt dem i sjakk. I den tekniske avslutningen i Builth Wells tok nederlenderne kontroll, og ut av den siste 90 graders svingen med 300 meter til mål satt deres spurter Dylan Groenewegen i perfekt posisjon, og kunne åpne spurten først.

Daniel McClay (Storbritannia) utfordret den nederlandske mesteren godt, og det ble jevnt på de siste hundre meterne, men Groenewegen var først over streken. På tredjeplass fulgte Ben Swift (Team Sky).

Julien Vermote spurtet inn til en femteplass og beholder sammenlagtledelsen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse