Prøv Procycling Pluss idag

BLE VERDENSMESTER: Lucinda Brand tok lørdag sitt aller første VM-gull i cyclocross. Her på vei til seier i Gavere tidligere denne sesongen. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Brand og Worst i beinhard duell om regnbuetrøya

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.01.21 16:08

Del på    

En velt på siste runde avgjorde cyclocross-VM.

(procycling.no): De fleste forventet en kamp mellom Ceylin del Carmen Alvarado og Lucinda brand i lørdagens VM-ritt.

Men det var Annemarie Worst som skulle ta opp kampen mot Lucinda Brand. VM-duellen mellom de to endte til slutt med Brands aller første VM-gull etter å ha tatt sølv og to bronse på de tre siste utgavene.

I belgiske Oostende blåste det friskt og gradestokken holdt seg så vidt på den positive siden av frysepunktet da starten gikk i kvinnenes VM-ritt.

Regjerende mester Ceylin del Carmen Alvarado tok starten, men allerede i første sving gikk hun i bakken. Nederlenderen spratt opp og fortsatte, men tapte flere posisjoner og kom aldri helt tilbake i medaljekampen.

I det lange sandpartiet som fulgte var Denise Betsema rytteren som fant flyten best. Hun hadde 7 sekunder til Brand etter den første runden og 15 sekunder til Worst på tredjeplass.

Alvarado avanserte til 4. plass i følge med Yara Kastelijn og Evie Richard. Briten på 6. plass var beste ikke-nederlandske rytter etter første runde.

Etter den andre av de fem rundene hadde Brand og Worst samlet seg 11 sekunder bak Betsema. For Alvarado så det ikke lyst ut. Den regjerende mester hadde 35 sekunder opp til Betsema.

Nå sank dog tempoet til den ensomme lederen. Brand kjørte seg opp gjennom sandpartiene, mens Worst fulgte bak. Sistnevnte veltet like før Brand fikk kontakt og ga seg selv en ny luke å tette.

Like før nest siste runde økte Brand tempoet og presset Betsema, men de forble samlet. Worst var 8 sekunder bak de to. Alvarado var ute av medaljekampen, 39 sekunder bak.

En god runde av Worst førte henne opp til de to fremste. Tre nederlandske kvinner, Betsema, Brand og Worst, la ut på den siste runden sammen.

Worst taklet første del av sandpartiet best like foran Brand, mens Betsema måtte gi et par sekunder. I neste del klinket Brand til igjen og distanserte Betsema ytterligere.

Noen sekunder ble det også til Worst, men ikke mer enn at VM-gullet fortsatt var mulig for dem begge. Worst tok teten, men før en gjørmete sving åpnet det seg på innersvingen for Brand. Skulder mot skulder gikk Worst i bakken.

VM-kampen var avgjort.

Lucinda Brand gjorde ingen feil derfra og inn og tok karrierens aller første VM-gull i cyclocross.

8 sekunder bak fulgte Annemarie Worst som tok sølv for andre på rad.

Denise Betsema tok bronse foran Ceylin del Carmen Alvarado.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse