Prøv Procycling Pluss idag

FØRSTE VERDENSCUPSEIER:Lucinda Brand tok sin første triumf i verdenscupen denne sesongen i lørdagens CX-ritt. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Brand best i Belgia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.12.19 14:21

Del på    

Taklet de krevende forholdene best.

(procycling.no): I en teknisk krevende og gjørmete løype i Namur var det Lucinda Brand som taklet forholdene best. Den nederlandske mester tok sin første verdenscupseier for sesongen.

Yara Kastelijn tok starten i Nemur, men Carmen Alvarado fulgte hakk i hel. Allerede etter to minutter tok det nederlandske stortalentet over ledelsen.

De gjørmete forholdene sørget for en solid utskillelse i teten etter den andre runden. Annemarie Worst la press på konkurrentene og fikk noen sekunder til Alvarado og Lucinda Brand som kjempet om andreplassen. De tre samlet seg mens avstanden til resten av feltet raskt ble stor.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

En feil fra Worst på brosteinspartiet skapte dog store vansker for nederlenderen. Etter 20 minutter av rittet knivet Brand og Alvarado i teten 13 sekunder foran Worst.

Brand knakk den yngre landskvinnen på runden som fulgte. Den nederlandske lederen veltet en gang på siste runde, og avstanden tilbake til Alvarado krympet.

Men det var fortsatt for langt opp for Alvarado som tok andreplassen, 16 sekunder bak vinneren.

Tredjeplassen tok Worst hele 1:21 bak vinnende Brand.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse