Prøv Procycling Pluss idag

MÅ SE TOUREN PÅ TV: Nacer Bouhanni er vraket til Tour de France. FOTO: Tim De Waele

Bouhanni vrakes til Tour de France

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 2.07.18 18:12

Del på    

Cofidis fant bare plass til én spurter.

(procycling.no): Nacer Bouhanni og Christophe Laporte har begge hentet spurtseire for Cofidis denne sesongen.

Det har likevel ikke vært rosenrød stemning mellom de to franske lagkameratene. I Route de l’Occitanie i juni spurtet de side om side, og målfoto måtte til for å skille dem.

Den gang var Bouhanni så vidt raskest, og etter rittet kunne han fortelle om lite god stemning i lagbussen.

Der Bouhanni er en ren spurter, er Laporte en mer anvendelig ryttertype. Det beviste han blant annet under de flamske brosteinsklassikerne tidligere i år, der han ofte satt godt med i finalene. I den franske semiklassikeren Tro-Bro Leon kom han alene til mål, et ritt vi nordmenn husker best Rasmus Fossum Tillers prestasjon og velt i avslutningen.

Dette er også begrunnelsen Cedric Vasseur, sportsdirektør i Cofidis, trekker frem når vrakingen av Bouhanni skal forklares.

– Vi går for etappeseier, men samtidig satser vi ikke alt på spurtene. Christophe Laporte er rask, og han kan også vinne fra brudd, sier han. 

Laporte har kjørt touren de siste tre årene, og har notert seg for fire topp seks-plasseringer.

Bouhanni har en trist historie når det kommer til Tour de France. Tidligere i sin karriere syklet han for FDJ, og der var det en lignende rivalisering med Arnaud Demaré. Da han først fikk sjansen i touren i 2013, veltet han ut av rittet i den første uken.

Det samme skjedde i hans første år i Cofidis i 2015. Også da måtte han bryte på den sjette etappen. I 2016 havnet han i slåsskamp på et hotell i forbindelse med det franske mesterskapet, og skadet hånden. Dermed fikk han ikke kjørt verdens største sykkelritt.

I fjor kjørte han derimot hele rittet, dog uten å lykkes på en etappe. Fjerdeplassen på Champs Elysées ble hans beste etapperesultat.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse