Prøv Procycling Pluss idag

RASKEST: Nacer Bouhanni sto i mot angrepene i de katalanske bakkene og tok en flott etappeseier i Igualada torsdag. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Bouhanni vant da Froome angrep

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 23.03.17 17:16

Del på    

Franskmannen fikk revansj mot Cimolai.

(procycling.no): Nacer Bouhanni (Cofidis) spurtet inn til seier fra et redusert hovedfelt på Volta a Catalunyas fjerde etappe til Igualada torsdag.

Franskmannens andre seier for sesongen kom etter at feltet eksploderte på 2.kategorien Turo del Puig (5.5 kilometer à 5.7 prosent), der en farlig kvartett med blant andre Chris Froome (Team Sky) og Alejandro Valverde (Movistar) rev seg løs 15 kilometer før mål.

Angrepet ble imidlertid nøytralisert med fire kilometer igjen, hvorpå FDJ tok kommando inn mot oppløpet. Den franske mesteren Artur Vichot gjorde et flott opptrekk for Davide Cimolai som jaktet sin andre etappeseier i årets Catalunya.

FDJ-spurteren tuktet Bouhanni på første etappe, men italieneren var ikke rask nok til å gjenta bedriften på oppløpet i Igualad. Bouhanni vant, med Cimolai på andreplass og Daryl Impey (Orica-Scott) på tredje.

– Jeg gjorde en feil på første etappe, sier Bouhanni – fornøyd med sin første WorldTour-seier for sesongen.

– Jeg begynte spurten for tidlig og det var frustrerende å miste seieren med så små marginer. I dag hadde jeg veldig lyst til å vinne og er veldig fornøyd med laget som la opp til denne seieren, sier Bouhanni etter den fjerde etappen som ble nedkortet grunnet snøfall i startbyen.

Trass i en rekke angrep i siste bakke, fra blant andre Jakob Fuglsang (Astana) og Romain Bardet (Ag2r), etappen endret ikke på stillingen i toppen av sammendraget. Før rittets kongeetappe til Lo Port (Tortosa) fredag, ligger derfor Tejay Van Garderen på toppen av sammenlagtlisten.

BMC-rytteren leder 41 sekunder på lagkamerat Samuel Sanchez, mens Geraint Thomas, Chris Froome (Team Sky) og Alejandro Valverde (Movistar) alle ligger innenfor 50 sekunder bak. Alberto Contador (Trek-Segafredo) ligger på 7.plass, 1.13 bak amerikaneren.

 

Tagget med: ,

Les også disse