ENDRER PÅ PLANENE: Mathieu van der Poel. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Van der Poel står over Volta a Catalunya

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.03.20 20:21

Del på    

Endringer i programmet for nederlenderen.

(procycling.no): Det vakte overraskelse da Mathieu van der Poel i vinter fortalte at han ville kjøre Volta a Catalunya (23.-29. mars), og dermed ikke kunne stille til start i ritt som E3 BinckBank Classic (27. mars) og Gent-Wevelgem (29. mars).

Valget ble da sett på som noe Alpecin-Fenix og Mathieu van der Poel gjorde for å øke mulighetene til å få stille til start i Vuelta a España på sensommeren, et ritt som starter i nederlandske Utrecht, men nå blir det ingen tur til Catalonia for den nederlandske stjernesyklisten.

Van der Poel har slitt med sykdom siden Volta ao Algarve, og måtte stå over klassikeråpningen for halvannen uke siden. Han var også tvilsom til Strade Bianche før det ble utsatt på grunn av koronaviruset Covid-19.

De siste dagene har han trent for fullt sammen med lagkameratene på en treningsleir i Spania.

Nå er det også klart at han ikke stiller til start i Volta a Catalunya. Det får Wielerflits.nl bekreftet av lagleldelsen i Alpecin-Fenix. 

De skriver videre at programmet til Van der Poel videre er usikkert, og det vil også avhenge mye av hva som skjer med utviklingen av Covid-19. Volta a Catalunya er et ritt som i seg selv er i fare etter den kraftige økningen med smittede i Spania de siste dagene, og tirsdag ble det blant annet bestemt at alle idrettsarrangement skal holdes bak lukkede dører – ikke ulikt hva som ble bestemt av franske myndigheter på mandag.

Det nederlandske nettstedet skisserer et mulig program som nå vil inneholde E3 BinckBank Classic og Dwars door Vlaanderen inn mot de to brosteinsmonumentene, hvor også ritt som Nokere Koerse (18. mars), GP Denain (19. mars) og Koksijde Classic (20. mars) kan være aktuelle i forkant.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse