Prøv Procycling Pluss idag

TREDJE TRIUMF: Spurtseieren i Paris-Camembert var Bouhannis tredje for året. Her fra seieren i Catalonia rundt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Bouhanni sørget for hjemmeseier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.04.17 16:02

Del på    

Cofidis-kapteinen spurtet best i Paris-Camembert.

(procycling.no): Den 78. utgaven av endagsrittet Paris-Camembert endte med fransk seier. Cofidis lå i front under flamme rouge, og i spurten leverte kaptein Nacer Bouhanni. 26-åringen sørget for hjemmeseier da han tok sin tredje triumf for året.

Et hovedfelt på 50 mann gjorde opp om seieren etter at samtlige av dagens brudd var kjørt inn. Og på oppløpet var det helfransk i teten. En sykkellengde bak Bouhanni fulgte et kobbel av andre raske franskmenn. Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) var nest best, mens Kévin Réza tok tredjeplassen.

Vinneren av rittet med det osteklingende navnet stikker av med sin egen vekt i ost. Dermed kan Cofidis sin kaptein kose seg med hele 66 kilo ost i påsken.

Sondre Holst Enger (AG2R La Mondiale) var også med i Paris-Camembert, som er det første av fire ritt han skal sykle på kort tid.23-åringen sto imidlertid av rittet underveis.

Aktive jokere

Det ble intet toppresultat for det eneste norske laget som stilte til start i Pont Audemer, og den 78. utgaven av Paris-Camembert.

Dog var Joker Icopal aktive gjennom dagen, med flere bruddforsøk. Tobias Foss var førstemann, da unggutten tok opp jakten på en duo som utgjorde dagens brudd. 19-åringen ble kjørt inn av feltet igjen, men da tetduoen til slutt også ble hentet støtet enn annen Joker-rytter.

Carl Fredrik Hagen forsøkte seg i en ny tetgruppe, men heller ikke dette bruddforsøket gikk inn. Ti kilometer fra mål var 25-åringen også slukt av spurtlagene i feltet.

Tobias Foss endte som dagens beste Joker Icopal-rytter, på 26. plass.

Slik gikk det til:

Damien Gaudin (Armée de Terre) og Perrig Quemeneur (Direct Energie) var duoen som utgjorde dagens brudd. De to franskmennene lurte seg av gårde etter få kilometer.

Tobias Foss tok opp jakten på de to, men Joker Icopal-rytteren måtte gi tapt, og var tilbake i feltet etter ti kilometer av rittet.

Benat Txoperena Matxikote (Euskadi Basque Country-Murias Taldea) forsøkte seg på det samme som nordmannen. Baskeren holdt ut, og hadde to minutter på hovedfeltet på det meste. Dog klarte han aldri å få kontakt med Gaudin og Quemeneur.

Før fem mil var kjørt befant Euskadi-rytteren seg tilbake i feltet, mens tetduoen ledet med fire minutter.

Fem minutter og 35 sekunder var den største ledelsen Gaudin og Quemeneur fikk gjennom rittet, men til slutt var det FDJ som sørget for at ledelsen krympet.

Med seks mil igjen økte tempoet i feltet betraktelig takket være innsatsen fra det franske WorldTour-laget, og tidsdifferansen ble redusert til snaue to minutter.

En splitt i feltet skapte uro og høyt tempo over de neste milene, som sørget for at bruddet ble kjørt inn.

35 kilometer gjensto av Paris-Camembert da Gaudin og Quemeneur sin tid i manesjen var over, og feltet var samlet.

Johan Le Bon (FDJ) angrep kort tid etter samlingen. Franskmannen fikk 20 sekunder, men forsøket ble kortvarig, og han ble rakst slukt av forfølgerne.

Carl Fredrik Hagen var neste Joker-rytter som prøvde seg. 25-åringen var med i en gruppe som fikk noen sekunder på feltet, men rittet var nok en gang samlet med kun ti kilometer igjen.

Neste lykkesøkeren var Thomas Voeckler. Veteranen fra Direct Energie støtet fra feltet med fem kilometer igjen, men forsøket ble meget kortvarig. Massespurten var uunngåelig inn mot målseilet i Libarot.

Cofidis førte an inn på den siste kilometeren, og Nacer Bouhanni sviktet ikke lagkameratene. 26-åringen vant foran Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) og Kévin Réza (FDJ).

Tagget med: , , , , ,

Les også disse