FDJ's Italian rider Davide Cimolai (R) crosses the finish line to win, followed by Cofidis' French rider Nacer Bouhanni after the first stage of the 97th Volta Catalunya 2016, a 178,9 km ride starting and finishing in Calella, on March 20, 2017. / AFP PHOTO / Josep Lago

Bouhanni snytt på målstreken

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 20.03.17 17:05

Del på    

Italiener kastet sykkelen foran Cofidis-rytteren.

(procycling.no): Til tross for flere harde stigninger og fjell over 1000 meter over havet, endte den første etappen av årets Volta a Catalunya i massespurt.

Her var det ventet at Nacer Bouhanni og André Greipel skulle gjøre opp om seieren, men det var en italiener på et fransk lag som stjal overskriftene.

Davide Cimolai dro nytte av Bouhannis opptrekk på de siste meterne, og smøg seg forbi den hissige franskmannen på de siste meterne. Det måtte fotofinish til for å skille rytterne, men det var FDJ-rytter Cimolai som var de nødvendige centimeterne foran.

Kristian Sbaragli (Dimension Data) ble nummer tre. Greipel ble noe alene, og skuffet i spurten. Han ble nummer fem.

– For to dager siden syklet jeg Milano-Sanremo, og det var et veldig langt ritt. Men i dag var jeg veldig god. Jeg vil takke alle lagkameratene mine. Det var fantastisk i dag, sa Cimolai i TV-intervjuet etter rittet.

Dette var Cimolais andre etappeseier i Volta a Catalunya. Cimolai vant også sjette etappe i fjorårets ritt.

– Jeg liker veldig godt å sykle i Spania. Dette er min andre seier i Katalonia, så jeg er veldig glad.

Rolland i brudd

Dagens brudd gikk som vanlig tidlig, og en gammel kjenning var en del av kvartetten. Pierre Rolland (Cannondale) satt nemlig i front, og viste seg frem for første gang denne sesongen. Sammen med ham var Antonio Nibali (Bahrain-Merida), Murilo Affonso og Magno Nazaret (begge Brasil).

Disse fire fikk etterhvert besøk av en trio: Axel Domont (AG2R), Brendan Canty (Cannondale) og Jetse Bol (Manzana).

Bol og Domont angrep etterhvert derfra, og holdt ut litt lengre enn resten av bruddet. 25 kilometer før mål var det over. Dermed lå alt til rette for massespurt.

Flere angrep i finalen

I og med at det er svært få organiserte spurtlag i dette harde rittet, var det flere som så sitt snitt til å angripe i den raske finalen. Cyril Gautier prøvde seg først. Franskmannen fikk flere meter, men feltet spiste ham greit opp.

To kilometer før mål prøvde Peter Kennaugh seg. Sky-rytteren hadde dog ikke sjanse han heller, og ble hentet av feltet relativt kjapt.

I finalen var det Cofidis som styrte showet for Bouhanni. De fikk franskmannen i en perfekt posisjon, og det var bare én mann som klarte å følge franskmannens kick. Dessverre for Cofidis var denne mannen hakket raskere i dag, og Davide Cimolai kunne juble over seier etter noen nervepirrende minutter etter rittet, ventende på fotofinish-svaret.

Sindre Lunke er eneste nordmann i rittet. Han kom inn på lik tid som vinneren på 39.plass.

 

Tagget med: , ,

Les også disse