Prøv Procycling Pluss idag

NESTEN MED: Stine Borgli var den eneste som gikk etter med en gang da Marianne Vos angrep i Halden. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Borgli forsøkte å følge vinnerangrepet til Vos

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.08.19 18:58

Del på    

– Hadde akkurat ikke det som skulle til for å henge med, sier FDJ-rytteren om avslutningen i Halden.

HALDEN (procycling.no): På nok en etappe i Ladies Tour of Norway var det Marianne Vos som svingte taktstokken i finalen.

Supersyklisten fra CCC-Liv klinket til i første klatring opp Festningsbakken i Halden. Kun Stine Borgli forsøkte å følge nederlenderen. FDJ-rytteren klarte dog ikke å kjøre seg helt opp på hjul.

Det klarte Coryn Rivera (Team Sunweb) som først støtet seg opp til Borgli og så til Vos like før toppen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ved målpassering, da rytterne la ut på den avsluttende runden, hadde de to fått syv sekunder ned til forfølgerne anført av Borgli.

Tetduoen gampet på gjennom runden og med 150 meter igjen bakken parkerte hun Rivera. Sykkeldronningen tok sin andre strake etappeseier i Tour of Norway noen sekunder foran Sunweb-kapteinen.

Borgli ble sittende i forfølgergruppa sammen med Vita Heine (Hitec). Til slutt var Hitec-rytteren best på 10. plass med Borgli like bak.

– Den første runden opp da følgte jeg meg sterk. Tempoet var greit og jeg satt langt framme. Lite ante jeg at hun skulle angripe rett før svingen der. Jeg hadde akkurat ikke det som skulle til for å henge med. Det var veldig surt. Hadde jeg først klart å gripe fatt i det hjulet så er det lettere å henge og å være med å kjempe. Det gir mer når du kjemper om plass på podiet, sier Borgli om forsøket på å følge Marianne Vos.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KJEMPEKREFTER: Marianne Vos viste nok en gang hvem som er best i Tour of Norway og tok sin andre strake etappeseier. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Manglende arbeidsvilje hos forfølgerne

En liten gruppe samlet seg bak Borgli like før toppen. Det var her FDJ-nordmannen ble sittende og jage. Men det var få som bidro.

– Siste runden var litt så som så. Vi var en liten gruppe som prøvde å jage på Marianne. Det var litt ymse. Det var bare meg og Niewiadoma og en til som var med og rullerte. Flere kom opp og det var ikke mer i de som kom. Det var litt kjipt at ikke flere bidro. Da er det mange som ikke har gjort så mye. Det var litt bittert. Men okey. Det er så som så, konstaterer 29-åringen.

– Det var det jeg var god for her i dag. Jeg må bare kjempe videre. Jeg har vært sykt nervøs i dag før denne bakken. Jeg følte at dette var min mulighet. Så håper jeg at jeg ikke mistet i sammendraget.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Marianne Vos økte ledelsen sin i sammendraget. Med hennes syvende etappeseier i Tour of Norway fulgte også ti bonussekunder samt avstanden ned til rivalene.

Nå er nederlenderen 19 sekunder foran Rivera i sammendraget.

Selv om Borgli ikke maktet å følge den aller beste så trivdes hun i finalen.

– Det er jo dritgøy. Marginene er små. Er man litt smartere i forkant så er marginene enda mindre for å være der. Vi er ikke det største og sterkeste laget her. Det må vi være ærlige og si. Vi har ikke så mange kort å spille på. Så det blir på en måte at du tar mange roller. Men det har vært veldig gøy å kjempe mot de og se hvor man ligger i forhold til de beste.

– Jeg er bitter på en måte. Jeg tror ikke jeg kommer til å bli fornøyd før jeg er på podiet i WorldTouren. Jeg kjenner at jeg blir aldri helt fornøyd med det jeg gjør selv om mange rundt meg synes det er bra. Selv så kjenner jeg at jeg vil litt mer før jeg er helt fornøyd. Men jeg må bare summe meg med det jeg har gjort og se framover. Det kommer alltid nye sjanser.

Den siste sjansen for i år i Ladies Tour of Norway kommer på søndagens 156 kilometer lange etappe fra Svinesund til Halden.

Slik gikk det til:

15:20 trillet feltet ut fra solskinnet i Moss og la ut på de 125,2 kilometerne mot Halden.

Feltet forble samlet på de første kilometerne før Shannon Malseed (Team TIBCO) klinket til.

Den ensomme lederen fikk rakst 40 sekunder, men noen bruddvenniner fikk hun ikke.

Moberg går solo

Med 100 kilometer igjen var det 2:10 fram til den ensomme Malseed. Emilie Moberg (Team Virtu) klinket til for den innlagte spurten der hun ble nummer to.

Haldenseren ble liggende noen sekunder foran feltet en stund.

Etter 15 kilometer i brudd, og med flere poeng i sekken, ble Virtu-syklisten kjørt inn igjen med 85 kilometer til målstreken i hjembyen.

De neste milene økte den ensomme Tibco-rytteren ledelsen til nesten syv minutter.

Stor massevelt

Med 38 kilometer igjen smalt det i feltet. En enorm velt sørget for at mange ryttere havnet i asfalten og enda flere ble hindret.

Ingvild Gåskjenn (Hitec Products-Birk Sport) var blant rytterne som måtte stå av etter velten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det roet seg da mange lag hadde ryttere å vente på, men inn mot de siste kilometerne i Halden gikk en ny velt.

17 kilometer gjensto da uhellet traff igjen. Marta Bastianelli (Virtu) var blant rytterne som ble sperret.

Festningsbakken skaper utskillelse

Én lokal runde ventet i Halden som involverte bakken opp til byens festning.

Et utstrukket felt dundret inn i den 1300 meter lange bakken ved første klatring.

Team Sunweb kjørte hardt opp stigningen og sørget for at hovedfeltet ble kraftig redusert.

500 meter fra toppen klinket Marianne Vos til. CCC-rytteren ble forsøkt fulgt av Stine Borgli (FDJ).

Coryn Rivera støtet seg opp til nederlenderen. De to var syv sekunder foran Borgli som ledet en gruppe på omlag syv ryttere.

Runden i Halden

Vos klinte til igjen og ga Rivera en tøff ferd inn mot siste klatring opp til mål. Men amerikaneren fra Sunweb klamret seg fast på bakhjulet.

De to hadde 30 sekunder til forfølgerne da de tok fatt på Festningsbakken.

Kasia Niewiadoma var best i feltet og gikk fra bunnen av stigningen. Under kilometersmerket var polakken bare 14 sekunder bak Vos og Rivera.

Hun nærmet seg, men kom aldri helt opp til Vos og Rivera. Sunweb-rytteren var først inn på oppløpet, men med 175 meter igjen startet Vos sin spurt. Rivera var sjanseløs.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse