Prøv Procycling Pluss idag

STOR STØTTE: Lagledelsen har tro på at Stine Borgli skal bli enda bedre i årene som kommer. FOTO: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Borgli forlenger med FDJ ut 2022

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.06.20 17:58

Del på    

Det franske eventyret fortsetter for 29-åringen.

(procycling.no): Stine Borgli blir en viktig bærebjelke når fremtidens FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope-lag skal bygges.

Fredag offentliggjorde det franske World-laget at Borgli har skrevet under på en ny kontrakt som binder henne til laget ut 2022-sesongen.

– Jeg er glad for å forlenge kontrakten min til de neste to årene. Jeg tror det er her jeg har den beste sjansen til å ta nye steg og utvikle meg som syklist. Jeg har spesielt lyst til å pushe laget til å bli enda sterkere. Over tid, så vil vi klare å utvikle den styrken vi trenger for å bli et slagkraftig lag, sier Borgli selv om forlengelsen.

Borgli ble plukket opp av FDJ-systemet på sensommeren 2019 og har syklet for de blå og hvite siden 1. august i fjor. Samlet sett hadde Borgli en stor sesong med sammenlagttriumf i Vuelta a Burgos som høydepunktet.

– Med en positiv og fokusert gruppe som alltid skaper en god atmosfære rundt deg så tror jeg personlig at det hjelper meg med å utvikle mine ferdigheter som syklist. Laget tror på meg og fyller meg med selvtillit. Jeg har stor tro på fremtiden og på at vi skal klare å fortsette å kjempe for de store målene sammen de neste årene, konkluderer Sandnes-syklisten.

At Borgli er en som FDJ-ledelsen ser har et stort potensiale fremstår mer og mer tydelig.

– Vi er glade for å forlenge med Stine i to sesonger til. Hennes dedikasjon er et sterkt signal på at hun tror på oss. Siden hun ble en del av laget vårt så har hun aldri sluttet å overaske oss med sin profesjonalitet, hennes overveldende ønske om å gjøre det bra og hennes menneskelige kvaliteter. Vi gleder oss til å komme tilbake i konkurranse etter denne pandemien, sier Cédric Barre, sportsdirektør i laget.

– Stine har fortsatt ikke fått vist alle sine kvaliteter. Man må spørre seg hvor hennes grense faktisk ligger. Om hun enten sykler som en luksushjelper eller som en leder så vil Stine bære fargene våre og sponsorene våre høyt der oppe, fortsetter sportsdirektøren.

I samme slengen har en annen skandinav forlenget med FDJ-laget. Den spurtraske svensken Emiliah Fahlin er også med videre fram til og med 2022.

Tagget med: , , , ,

Les også disse