VERDENSMESTER: Tom Boonen vant VM i 2005. Her vinner han Flandern rundt i regnbuetrøya sesongen etter. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Boonen leder det belgiske landslaget i Qatar

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.09.16 20:56

Del på    

Jakter sitt andre VM-gull.

Mandag annonserte den belgiske landslagssjefen, Kevin De Weert, hvilke ni ryttere som skal forsvare sykkellandets ære under herrenes fellstart den 16. oktober i Qatar.

Skulle VM ende med massespurt vil belgierne satse på Tom Boonen. Om Tommeke er først over målstreken i Doha vil han bli verdensmester for andre gang. Etixx-rytteren kapret regnbuetrøya som 24-åring under VM i Madrid 2005.

Boonen har blant annet Jürgen Roelandts og Jens Debusschere til mesterskapet. 31 år gamle Roelantds vil sykle sitt fjerde VM.

– Jeg er alltid glad når jeg er en del av det belgiske laget. Du kan ikke takke nei til landeveisrittet i VM, det er et spesielt ritt. Jeg tror øøypen i Qatar passer bra for Jens og meg, sier Roelandts ifølge CyclingQuotes.

– Rittet kan ende på to måter. Om det ikke er vind kan dette bli et av de letteste VM på mange år. Dersom det blåser opp får vi et veldig hardt ritt. Temperaturen bilr også avgjørende, spår Lotto-Soudal-rytteren.

– Om Tom Boonen blir helt frisk etter velten i Eneco Tour er det han vi kjører for i spurten. Om det blir nødvendig kan Jens også være lederen. Han er i god form.

For lagkamerat i Lotto, Jens Debusschere, blir VM en ny opplevelse.

– Jeg håpet på en VM-plass i år fordi løypa passer meg veldig bra. Jeg har trent hardt etter velten min i Tour de France for å bli klar, beretter Debusschere.

– Vi bør ha ambisjoner om et godt resultat i Qatar. Tom Boonen har vist at han bør være lederen vår i en spurt, men om han ikke er der når spurten går tror jeg at jeg er et godt alternativ. Dog er det mange spurtere som sykler for å vinne, som Bouhanni, Ewan, Sagan, Kristoff og Greipel, forteller 27-åringen.

Belgias lag i VM: Tom Boonen (Etixx-QuickStep), Jens Debusschere (Lotto Soudal), Iljo Keisse (Etixx-QuickStep), Jens Keukeleire (Orica-BikeExchange), Nikolas Maes (Etixx-QuickStep), Oliver Naesen (IAM Cycling), Jürgen Roelandts (Lotto Soudal), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) og Greg Van Avermaet (BMC Racing Team).

Reserver: Timothy Dupont (Verandas Willems), Yves Lampaert (Etixx-QuickStep), Jonas Van Genechten (IAM Cycling), Jelle Wallays (Lotto Soudal).

Tagget med: , , , ,

Les også disse