OVERLEGEN: Lars Boom viste styrke på tempoen i OVO Energy Tour of Britain. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Boom med supertempo i Tour of Britain

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.09.17 13:00

Del på    

Boasson Hagen fremdeles med i kampen om sammenlagtseier.

(procycling.no): Nederlandske Lars Boom klinket til med en strålende tempo på den femte etappen av OVO Energy Tour of Britain. Den 16,2 kilometer lange tempoen i Tendring ble en aldri så liten maktdemonstrasjon fra LottoNL-Jumbo-rytteren.

Som niende siste startende satte Boom avgårde på sin tempo like før klokken 15 torsdag. Da var det lagkamerat Victor Campenaerts som hadde satt en solid ledertid, en som så ut til å bli vinntertiden, men Boom ville ha et ord med i den saken.

Han åpnet hardt og klokket inn på første passering 19 sekunder foran Campenaerts. Til mål klokket han inn på tiden 19 minutter og seks sekunder til bestetid, seks sekunder foran lagkameraten.

– Jeg er veldig fornøyd med seieren og ledelsen i sammendraget. Jeg er i form, så jeg er veldig glad, sa Boom i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Boasson Hagen med i sammendraget

En like overraskende tempoetappe var det ikke fra våre norske ryttere, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, men førstnevnte gav seg selv et godt, videre utgangspunkt, med tanke på sammendraget.

Dimension Data-rytteren lå som nummer fire foran dagens etappe, syv sekunder bak Elia Viviani. 30-åringen trillet i mål til en 16. plass, 26 sekunder bak Boom, og var langt unna å utfordre nederlenderen, men har fremdeles god mulighet til å vinne rittet sammenlagt. Han ligger nå 15 sekunder bak Boom i sammendraget.

Alexander Kristoff ble nummer 38, ett minutt og ti sekunder bak vinneren.

Saken oppdateres!

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse