TEMPERAMENTSFULL: Lars Boom ble kastet ut av Tour of Norway etter å ha slått til Preben Van Hecke. Foto: Tim De Waele.

Boom kastet ut av Tour of Norway etter slag: – Jeg ble gal

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 17.05.18 21:11

Del på    

Viste lite tegn til anger etter å ha angrepet konkurrent.

ASKER (procycling.no): Med 28 kilometer igjen gikk det i svart for Lars Boom (LottoNL-Jumbo). Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise)hadde angrepet, og mens Boom tauet i feltet, ble han hindret av belgieren.

Da reagerte Boom med å slå til Van Hecke flere ganger. Han var tydelig forbannet på prokontinentalrytteren, og fortsatte å være sur i god tid etterpå.

Han ble disket som følge av hendelsen. Dermed mister LottoNL-Jumbo og Dylan Groenewegen en viktig hjelper på de kommende etappene.

Etter rittet var Boom fortsatt irritert på 35-åringen.

– Han angrep, og vi tok ham igjen på toppen. Jeg sa: «Kom igjen, kjør videre», og da bremset han helt opp, og jeg kjørte på hjulet hans og krasjet nesten. Jeg ble gal. Jeg ville ikke krasje på toppen av bakken, spesielt ikke når en belgisk rytter bremser på den måten, sier han til procycling.no.

– Man gjør ikke sånt. Noen ganger kommer man borti hverandre i feltet, men du bremser ikke på den måten.

Forsvarer seg: – Ikke greit å prøve å få andre til å velte

Boom er kjent for å være en temperamentsfull rytter i feltet. Ifølge en soigneur fra det belgiske laget procycling.no snakket med, hadde det vært gnisninger på gårsdagens etappe og under fjorårets Tour des Fjords i Norge.

Nederlenderen forklarer hvorfor han slo Van Hecke.

– Ja, jeg slo ham. Jeg var nesten i bakken. Det er ikke greit å bremse foran noen på den måten. Det er ikke greit å prøve å få andre til å velte med vilje.

Boom skal etter planen kjøre både Tour des Fjords og Hammer Series i Stavanger kommende uke, og mister nå de siste tre etappene av Tour of Norway.

– Prøvde han å få deg til å krasje?

– Ja, han ville det, helt sikkert.

– Men hvorfor?

– Vi tok ham igjen på stigningen, og jeg sa bare «kom igjen, kjør videre, hvis du vil kjøre, bare gå, da». Da bremset han med vilje for å velte meg, det var derfor jeg ble gal.

– Jeg har litt temperament, helt klart. Men det er også en god ting, legger han til.

Grøndahl Jansen: – Aldri noe vi ser pent på

I LottoNL-Jumbo er han lagkamerat med Amund Grøndahl Jansen. Han gjorde en jobb for Dylan Groenewegen i finalen, men den nederlandske storspurteren klarte ikke stigningen opp til Askerhallen.

– Lars har temperament. Etter ti år som verdensstjerne, blir man kanskje litt mer lett irritabel. Det er selvfølgelig aldri bra å agere som han gjorde. Vi sa det på radioen med en gang etterpå at han skulle ta det med ro, det kommer aldri noe godt ut av det. Det er aldri noe vi ser pent på, sier Amund Grøndahl Jansen til procycling.no etter målgang.

– Så du det som skjedde?

– Jeg så bare at han måtte bremse og ble sperret, så det er veldig usportslig av Van Hecke. Det er klart vi er gode nok til å la ham spille skittent.

Grøndahl Jansen legger til at han hadde blitt overrasket hvis Boom ble kastet ut av rittet. Det ble han altså, som følge av et samarbeid mellom UCI-kommissærene og arrangøren.

Sportslig sett ble det ikke noe toppdag for det nederlandske laget, men det hadde de regnet med at det kanskje ikke ble heller før etappen.

– Han (Groenewegen) falt litt gjennom. Det ble nok litt for tøft på ham. Vi antok det på forhånd, men det er fortsatt god trening på å jobbe sammen og finne posisjonen før bunn av bakken. Om det blir en spurt for seier, eller om han faller igjennom som i dag, så er det i hvert fall viktig trening, sier den reflekterte 24-åringen.

Tagget med: ,

Les også disse