NYTT LAG: Lars Boom sykler snart sitt siste ritt for LottoNL-Jumbo. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Boom forlater LottoNL-Jumbo

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.10.18 18:42

Del på    

Vil ha kapteinsrolle i klassikerne.

(procycling.no): Lars Boom vil sykle for Roompot-Charles i 2019. Det nederlandske pro-kontinentallaget, som i år heter Roompot-Nederlandse Loterij, fusjonerer med belgiske Vérandas Willems-Crelan til neste sesongen.

32-åringen har syklet på WorldTour-nivå siden 2009, da han tok steget til Rabobank etter å ha syklet for utviklingslaget med samme navn. Laget fra hjemlandet ble han i også da de endret navn til Belkin, men i 2015 prøvde han lykken i Astana. Etter to lukrative år rent økonomisk gikk turen tilbake til WorldTour-laget fra Nederland, som nå het LottoNL-Jumbo.

Nå holder han seg i Nederland, men tar et steg ned. Målet til 32-åringen er å bli en større fisk i en mindre dam.

– Jeg vil vise at jeg kan prege finalene i klassikerne. Jeg har en ambisjon om å nå dypt inn i finalene, helt fra Omloop Het Nieuwsblad til Paris-Roubaix. Dette er ikke et steg tilbake for min del, men et steg til siden. Jeg vil jakte seier igjen, og vil få bra støtte i jakten, sier Boom i en pressemelding.

Wout van Aert ble ikke med Crelan-laget videre, og har foreløpig ikke kontrakt med noe lag for 2019-sesongen. Dermed blir kapteinsrollen lettere å ta tak i for Boom.

Tagget med: , , , ,

Les også disse