Prøv Procycling Pluss idag

GIKK I VEIEN FOR HVERANDRE: Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er konkurrenter hele året, men ikke under VM. Selv om taktikken fungerte bra under EM i Herning, er det ikke sikkert sykkelforbundet løste konflikten godt nok mellom 2015 og 2016. Dette bildet er fra VM-oppkjøringen under Tour of Britain. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Boasson Hagen viste VM-form i Tour of Britain

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 3.09.17 18:00

Del på    

Kristoff også langt fremme i jevn spurt.

(procycling.no): Den første etappen av OVO Energy Tour of Britain ble avgjort i en heseblesende massespurt i Kelso. På glatte brostein ble spurten smått kaotisk, hjul som skled frem og tilbake i det spurterne slapp løs kreftene.

Etter at Orica-Scotts Luka Mezgec var ferdig med opptrekket sitt for Caleb Ewan var det Edvald Boasson Hagen som åpnet spurten først. Nordmannen klemte til med 300 meter til mål. Han ble raskt utfordret av Ewan og de to lå side om side.

Mot slutten kom også Alexander Kristoff og Elia Vivani, og det ble trangt og farlig i det de passerte målstreken. Ewan og Boasson Hagen slang syklene frem, og sistnevnte skjente litt mot Kristoff, som nesten ble klemt mellom Boasson Hagen og Viviani.

Nytt fotofinish-nederlag for Edvald

Det ble svært jevnt mellom den norske Dimension Data-rytteren og Ewan, men til slutt var det den australske spurteren som stakk av med seieren. Viviani tok tredjeplassen, med Kristoff på fjerde.

– Det var en ganske rask etappe i dag. Noen lag kontrollerte bruddet og taktikken vår var å kjøre skikkelig hardt over de to siste klatringene. Gutta gjorde en veldig god jobb med å legge press på de andre, så det var perfekt for oss. Det var ikke en veldig stor gruppe som kom til finalen, og jeg hadde fremdeles Mark Renshaw og Scott Thwaites til å sette meg i en god posisjon. Jeg kom nær i spurten. Jeg har vært i fotofinisher tidligere og det var synd (at jeg tapte) igjen, men vi fikk noen bra bonussekunder til sammendraget, oppsummerte Boasson Hagen i en pressemelding fra Dimension Data.

– Nølte litt for mye

Mens Boasson Hagen var kontant og tok fronten tidlig i spurten, havnet Alexander Kristoff litt bakpå, og litt ute av posisjon var han aldri i stand til å slå tilbake i spurten. Dermed endte han utenfor pallen på den første etappen av OVO Energy Tour of Britain.

– Det var en hard dag for oss. Opp og ned hele dagen. Laget var hele tiden foran og holdt meg i en god posisjon i sidevinden. Vi var aldri i fare. I finalen hadde vi egentlig ikke et spurttog, men vi hadde alle de gode temporytterne der. De gjorde en god jobb med å få meg i posisjon til den siste kilometeren. På brosteinen følte jeg at jeg var på vei forbi de to første rytterne, men de mistet litt kontroll på sykkelen og jeg måtte stoppe og trå, og da var det for sent. Beina føltes virkelig bra ut, men kanskje jeg nølte litt for mye og du vinner ikke spurter på den måten på dette nivået. Flere spurtetapper og sjanser kommer, fortalte Kristoff etter etappen.

Slik gikk det til:

Det var en svært aktiv etappe, over 190,1 kilometer mellom Edinburgh og Kelso. Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert), Rob Partridge (Bike Channel-Canyon), Gorka Izagirre (Movistar), Graham Briggs (JLT Condor), Connor Swift (Madison-Genesis), Karol Domagalski (One Pro Cycling), Lukasz Owsian (CCC Sprandi-Polkowice) og Jacob Scott (An Post CRC) kom seg tidlig avgårde, men fikk ikke mer enn tre minutter.

Da BMC prøvde å splitte rittet i sidevinden etter drøyt 70 kilometer endte bruddets håp, da luken ble tettet til bare 30 sekunder. Majoriteten av bruddet satte seg opp og ventet på hovedfeltet, mens de to polakkene i bruddet, Domagalski og Owsian holdt trykket oppe og fortsatte.

Bak i hovedfeltet ble byrdene delt mellom Katusha-Alpecin og Dimension Data, for sine respektive, norske kapteiner. Over dagens siste klatring, drøye 25 kilometer før mål, prøvde både Ben Hermans (BMC) og Laurens De Plus (Quick-Step Floors) seg, uten hell.

Etter hvert som finalen nærmet seg kom Team Sky, Orica-Scott og Lotto-Soudal alle til fronten, og tok over mye av temposettingen i front. Det var det australske mannskapet som var mest toneangivende inn på de siste kilometerne, og Luka Mezgec leverte Caleb Ewan perfekt i front. Den lille spurteren gikk etter Boasson Hagen, da han åpnet spurten og klarte såvidt å presse hjulet foran nordmannen. Elia Viviani kom på innsiden mot barrieren og tok tredjeplassen, foran Alexander Kristoff.

Tagget med: , , , ,

Les også disse