VELTET MOT SLUTTEN: Edvald Boasson-Hagen satt i god posisjon, men en rundkjøring like før oppløpet ble skjebnesvanger. Foto: Team Total Direct Energie

Boasson-Hagen veltet like før oppløpet

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 4.02.21 16:36

Del på    

En rundkjøring spolerte seierssjansen for 33-åringen.

(procycling.no): Edvald Boasson-Hagen satt i god posisjon inn på siste kilometer av den andre etappen i Étoile de Bessèges, men like før det skulle avgjøres var Total Direct Energie-rytteren uheldig.

Boasson-Hagen satt blant de fremste inn i rundkjøringen like før oppløpet, men bakhjulet glapp ut mot slutten av rundkjøringen. 33-åringen deiset i bakken og gled over på fortauet. Flere andre ryttere ble dratt med i velten.

Skadeomfanget for Boasson-Hagens velt er enda ikke helt kjent, men i bildet lagt ut av Total Direct Energie like etter målgang fremstår det i hvert fall at nordmannen fikk noen solide sårskader.

Slik var de siste kilometerne:

Den siste utbryteren, Ludovic Robeet (Bingoal – Wallonie Bruxelles), holdt ut til det gjensto 10 kilometer.

Posisjonskampen var for lengst i gang i feltet der store profiler som Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) og Egan Bernal (INEOS Grenadiers) kjempet i første rekke i vinden som uvanlige hjelperyttere.

En velt med 3700 meter igjen skapte ekstra uro, men kun fire mann gikk ned. 

Arkea tok føringene neste kilometer for å holde Nacer Bouhanni langt framme, men en rekke andre lag knivet like bak rødtrøyene.

Anthony Turgis trakk fram Edvald Boasson-Hagen med to kilometer igjen.

Trek-Segafredo tok over fronten for Mads Pedersen med 1300 meter igjen, men det var ingen lag som klarte å holde fronten lenge.

Boasson-Hagen var pent plassert på hjulet til Bouhanni inn på siste kilometer, men i en rundkjøring like før oppløpet gikk det galt.

Bakhjulet til Rudsbygdingen glapp ut og nordmannen var den første som deiset i bakken.

Inn på oppløpet var Timothy Dupont den raskeste og tok etappen like foran Pierre Barbier (DELKO) og Giacomo Nizzolo (Qhuebka-ASSOS).

Tagget med: , , , ,

Les også disse