KLASSEFORSKJELL: Edvald Boasson Hagen ble parkert av norgesmester Tobias Johannessen i Voldsløkka Superpokal 2018. Foto: Theis Magelssen/procycling.no

Boasson Hagen sjanseløs mot norgesmesteren

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.10.18 10:23

Del på    

19 år gamle Tobias Johannessen dominerte Voldsløkka Superpokal.

VOLDSLØKKA (procycling.no): En intens time med gjørme, sand, vind og melkesyre ventet de snaut 50 tråkkelystne som dundret fryktløst til verks da de ble sluppet løs klokken 14:30. Lørdagens Voldsløkka Superpokal var omkranset av høstfarger og publikums entusiasme gjennom den neste snaue timen.

Det mest prominente navnet på startlisten i herrenes eliteklasse var Edvald Boasson Hagen. Og allerede på første runde av cyclocross-rittet var det åpenbart at Dimension Data-rytteren ikke kom til å kjempe om seieren. Etter de første krevende hindrene var feltet strukket ut. Allerede var 30-åringen utenfor topp 15. Sykkelproffen jogget opp og ned bakker, sykkelen trillende ved siden av, og det som kunne minne om et smil om munnen. Kanskje var det skrekkblandet fryd.

Men med utholdenhet og rå kraft på de flate partiene avanserte Boasson Hagen på resultatlista runde etter runde. 54 minutter senere trillet rudsbygdingen i mål som syvendemann, 2:21 bak den regjerende norske cyclocrossmesteren, og var ikke så verst fornøyd med det.

– Det var beinhardt. Det var som forventet. Det ble kjørt knallhardt fra start. Jeg blir jo knust her hvert år, men det var gøy å være med allikevel. Så er jeg glad det er noen rette strekker av og til, sier en avslappet Boasson Hagen til procycling.no etter målgang.

– Jeg har jo kjørt terreng før men det er noen år siden. Det er de tekniske labyrintene, S-svingene, ikke minst hoppet og når jeg må av og på sykkelen. Der mister jeg mye tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AV SYKKELEN: Edvald Boasson Hagen gled ikke like elegant over hindrene som dagens vinner gjorde. Foto: Theis Magelssen/procycling.no

Dimension Data-rytteren merket at han var litt utenfor komfortsonen i store deler av løypa, men på de flate partiene nord på Voldsløkka var det åpenbart hvem av de 50 rytterne som syklet raskest.

– Det er der jeg kunne klare å hente inn noen ting. Ellers så var det stritt i de tekniske partiene. Jeg fikk ikke helt med meg hvilken plass jeg kom på, beretter 30-åringen.

– Du ble nummer syv.

– Da er det ny rekord da. Så sånn sett så er det jo bra, konstaterer Boasson Hagen og gliser.

Ved tidligere utgaver har Boasson Hagen to niendeplasser og en 14. plass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HERJET: Tobias Johannessen var overlegen i lørdagens Voldsløkka Superpokal 2018. Foto: Theis Magelssen/procycling.no

Det norske flagget i front

Mens Boasson Hagen hadde startvansker var det kun høyoktan fra Tobias Johannessen helt fra start. 19-åringen lå på andreplass etter den første forseringen av den 2100 meter lange runden. Ut på runde to tok unggutten ledelsen fra den svenske mester Martin Eriksson.

Den söta cyclocross-bror holdt følge i to runder til. Så kom nådestøtet fra Johannessen.

– Jeg følte meg ganske sterk teknisk, men han hadde bra trøkk på flatene. Jeg var ikke sikker men da jeg først fikk luka så kjente jeg at det her kunne gå. Jeg hadde fortsatt bra med punch. Så det var gøy, sier Tobias Johannessen til procycling.no etter at seieren var i boks.

På den femte runden økte 19-åringen ledelsen fra fem til 15 sekunder, og så til 38 sekunder runden som fulgte. Derfra og inn var det kun mekanisk trøbbel som kunne frarøve Drøbak-syklisten for seieren.

– Jeg fikk noen meter på den runden, så jeg bestemte meg for å gunne på. Det åpnet seg en luke, og da gikk det. Så var det bare å fortsette å trøkke og satse på at det holdt inn, og det gjorde det, oppsummerer Johannessen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BEDRE PÅ JORDENE: Edvald Boasson Hagen brukte styrken fra landeveien på flatene under Voldsløkka Superpokal. Foto: Theis Magelssen/procycling.no

– Tror han tar meg på landeveien

Martin Eriksson kom i mål som andremann, 58 sekunder bak Johannessen. Henrik Svensson, enda en svenske, var seks sekunder bak sin landsmann på tredjeplass. Martin Emil Siggerud fulgte som fjerdemann og nest beste nordmann.

Bak på resultatlisten fulgte flere velklingende navn fra sykkelnorge. Kommende Joker Icopal-rytter Søren Wærenskjold like foran Uno-X-ryter Erik Nordsæter Resell. Fridtjof Røinås (Joker-Icopal) var noe uheldig på første runde, men jobbet seg i mål til en 30. plass. Alle slått av Tobias Johannessen.

Boasson Hagen lot seg imponere av den elleve år yngre overmannen fra Drøbak.

– Jeg så han bare på startstreken. Han tråkket fort, så jeg hadde ikke noen sjanse i det hele tatt, flirer Boasson Hagen. Den norske sykkelstjernen reiser nå på en etterlenget bryllupsreise til Maldivene. Mens Johannessen kan være fornøyd med å ha slått en av Norsk sykkelsports storheter, uten at det går til hodet på unggutten.

– Det er gøy å slå Edvald. Men jeg tror han tar meg på landeveien for å si det sånn, smiler lørdagens raskeste mann på Voldsløkka.

Full resultatliste fra Voldsløkka Superpokal 2018 finnes her.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse