Boasson-Hagen signerer for Total Direct Énergie

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.11.20 09:40

Del på    

33-åringen forlater NTT og tar steget ned til Pro-nivå.

(procycling.no): Det bekrefter nordmannen selv overfor TV 2.

Det var Het Nieuwsblad som først rapporterte at Boasson-Hagen kom til å signere for det franske Pro-laget.

NTT Pro Cycling, som har vært 33-åringens arbeidsgiver siden 2015, har slitt med økonomien den siste tiden.

De siste rapportene går på at laget så vidt klarer å overleve og vil holde seg på WorldTour-nivå også i 2021, men med betydelige nedskjæringer.

INEOS Grenadiers har vært hyppig nevnt som fremtidig lag for Boasson-Hagen grunnet nordmannens fortid i laget, men valget falt altså til slutt på Total Direct Energie.

– Jeg tror jeg overrasker mange med dette valget. Det blir spennende. Jeg gleder meg til en ny utfordring. Jeg kjenner ikke så godt til dette laget, foruten at det har vært i sirkuset i mange år og at de har gjort det bra. Det ser i alle all bra ut fra utsiden, nå blir det spennende å komme på innsiden, sier Boasson-Hagen om overgangen til TV 2.

Rudsbygdingen har signert en kontrakt som binder ham til laget ut 2021.

Flere endringer før 2021-sesongen

Det franske Pro-laget, som altså sykler på nivået under WorldTour, har betydelige utskiftninger i stallen inn mot neste år.

Rein Taaramäe (Circus-Wanty Gobert), Jonathan Hivert (B&B Hotels), Lilian Calmejane (AG2R), Romain Cardis (St Michel-Auber 93) og Simon Sellier (legger opp) forsvinner alle ut.

Allerede er AG2R-trioen Alexis Vuillermoz, Alexandre Geniez og Pierre Latour bekreftet klare. Víctor de la Parte (CCC), Fabien Doubey (Circus-Wanty Gobert) og Cristián Rodriguez (Caja Rural) er alle bekreftet før Boasson-Hagen-signeringen.

Tirsdag morgen bekreftet Total Direct Energie også at Chris Lawless forlater INEOS Grenadiers og blir en del av deres mannskap i 2021.

Fra før sykler ryttere som Niki Terpstra, Julien Simon og Niccolo Bonifazio på laget.

Fransk tradisjon

Total Direct Énergie er et fransk energiselskap som har vært hovedsponsor for sykkellaget siden 2016-sesongen.

Lagets røtter strekker seg helt tilbake til 1984 da det ble startet som Système U men overlevde ikke lenge. Før år 2000 opererte det stort sett som et amatørlag, men før tusenårsskiftet kom tidligere proffsyklist Jean-René Bernaudeau på banen.

Bonjour ble det nye navnet fra 2000-sesongen. Siden har laget hatt navn som Brioches La Boulangère, Bouygues Télécom og Team Europcar.

Boasson-Hagen kommer til å bli lagets aller første norske syklist.

Tagget med: , , ,

Les også disse