KNYTTET NEVEN: Boasson Hagen var irritert etter å, nok en gang, ha mistet seieren på de siste meterne. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ

Boasson Hagen passert på de siste meterne

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.07.17 17:39

Del på    

Like bak Marcel Kittel som tok en ny spurtseier.

PAU (procycling.no): Tourens ellevte etappe endte i nok et oppgjør mellom feltets raskeste ryttere. Og nok en gang endte Marcel Kittel etappen med seier.

Etappen til den tradisjonelle tour-byen Pau var av det flate slaget, og hovedfeltet hadde god kontroll på utbryterne gjennom dagen. Siste utbryter ble kjørt inn med noen hundre meter igjen til mål, og en ny spurtduell avgjorde etappen.

Inn på oppløpet lå Edvald Boasson Hagen i god posisjon, men Marcel Kittel var uslåelig. På de siste meterne suste han forbi, og tok sin femte etappeseier i årets Tour.

– Jeg hadde et håp om seier, men jeg så at det ikke gikk på de siste meterne, sier Boasson Hagen til procycling.no like etter målgang.

– Det er en god føllelse å kjempe om seier. Og laget ga meg god støtte i dag. Det er synd at jeg ikke klarte det nå. Men han er rask. Det er ikke så mye å si, beretter nordmannen om enda et spurtnederlag.

Dylan Groenewegen lurte seg også forbi like før målstreken, og Boasson Hagen endte på tredjeplass. Nordmannen slo irritert ut med hånda, og hamret den så i styret etter at han nok en gang mistet seieren på de siste meterne.

– Han er jo den raskeste spurteren her. Det er ikke noe mer å si om det. Men jeg er utrolig fornøyd med laget som gjorde en fantastisk jobb på slutten. Vi hadde en plan om å være langt framme mot slutten, og vi klarte det, konstaterer 30-åringen.

Alexander Kristoff kom seg aldri i en god posisjon før spurten gikk, og strevde seg inn til tolvteplass på etappen.

Business as usual

En ny transportetappe ventet på de 180 gjenværende rytterne, da de la ut på den 203,5 kilometer lange ferden fra Eymet til Pau.

Oppskriften minnet om de tidligere spurtetappene. Et brudd på tre ryttere gikk øyeblikkelig etter start, og da ledelsen var på rundt fire minutter begynte hovedfeltet å kontrollere avstanden.

Marco Marcato (UAE Team Emirates), Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) og Frederick Backaert (Wanty-Groupe Gobert) var trioen som utgjorde dagens utbrytergruppe.

Innlagt spurt

De tre utbryterne var også først over den innlagte spurten, men det var fremdeles mange poeng igjen å hente da hovedfeltet passerte.

Team Sunweb kjørte et godt opptrekk for Michael Matthews. Men den australske spurteren ble passert av Alexander Kristoff på de siste meterne. Marcel Kittel og André Greipel fulgte på de neste plassene bak Matthews.

Nordmannen innkasserte dermed 13 poeng i kampen om den grønne trøya.

Bodnar støter

Hovedfeltet hadde god kontroll på utbryterne gjennom etappen, og inn på de siste tre milene hadde Marcato, Bodnar og Backaert kun snaue 30 sekunder på forfølgerne.

Bora-Hansgrohe-rytteren i bruddet ønsket en større luke, og støtet fra sine bruddkamerater. Ganske snart var både Marcato og Backaert kjørt inn, mens Bodnar økte ledelsen til omlag 50 sekunder.

Quick-Step Floors tok ansvar, men maktet ikke å kjøre inn mye over de neste kilometerne. Ti kilometer fra mål hadde Bodnar fremdeles 39 sekunder til de jagende spurtlagene.

Ny spurtduell

Polakken jobbet på, men hovedfeltet klarte å knipe sekunder gjennom de siste kilometerne. Syv kilometer fra mål var det 33 sekunder fram til Bodnar.

Bora-ryttern fikk det tyngre inn mot mål, og da spurtlagene samlet seg rundt sine kapteiner forsvant sekundene. Med kun fem kilometer igjen hadde Bodnar 20 sekunder igjen av luken.

Dimension Data tok fronten før de siste tre kilometerne, men ble utfordret av Quick-Step Floors. Bodnar ledet inn på de siste 500 meterne, men hovedfeltet var ikke langt bak.

Boasson Hagen sat langt framme, men hadde Marcel Kittel like bak. Tyskeren suste forbi på de siste meterne.

Tagget med: , , , ,

Les også disse