TRENING: En gjennomkjøring av tempoløypa stod på programmet til Edvald Boasson Hagen og Andreas Vangstad tirsdag formiddag. Her sammen med landslagstrener Stig Kristiansen.

TRENING: En gjennomkjøring av tempoløypa stod på programmet til Edvald Boasson Hagen og Andreas Vangstad tirsdag formiddag. Her sammen med landslagstrener Stig Kristiansen.

Boasson Hagen på plass i Bergen: – Det viktigste i år

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.09.17 11:46

Del på    

Onsdagens tempo først ut, hvor han har valgt seg en hybridløsning for å komme seg raskest opp Fløyen.

BERGEN (procycling.no): Edvald Boasson Hagen har endelig ankommet VM-byen Bergen.

Mesterskapet har vært omtalt av både han og trener Fredrik Mohn med store ord de siste par årene, med søndagens fellesstart som det store, overhengende målet.

– Det er det viktigste i år, og jeg har prøvd å lade opp så godt jeg kan. Jeg håper det blir bra, og det har sett veldig bra ut det jeg har sett på TV, sier han til procycling.no.

Viktig gjennomkjøring på tempoen

Før søndagen, er det onsdagens individuelle tempo som står på programmet. I motsetning til søndagen, er det en øvelse han stiller på uten de største forhåpningene.

– Jeg er ingen favoritt. Jeg har hatt noen gode tempoer innimellom, men jeg har ikke satt noe voldsomt mål. Jeg tror det er en god gjennomkjøring, så får vi ta det resultatet som kommer, sier den etter hvert så rutinerte 30-åringen.

– Ja, du kjører tempoen stort sett som en gjennomkjøring til søndagen?

– Ja, pluss at det er et VM på hjemmebane. Det er stort bare å kjøre det, så det er gøy å kunne gjøre det. Jeg tror det blir gøy uansett.

Kjører på «kombisykkel»

Tempoen avsluttes opp Fløyen, og med 3,4 kilometer à 9,1 prosent, er en tempo som skiller seg ut fra normen.

– Det er ingen favoritt, nei. Det er det ikke, men det er gøy å kjøre likevel. Jeg ser fram til det, så får vi se hvordan det går. Det er jo en tøff løype, og jeg har ikke pallplass som mål, sier nordmannen.

Med den tøffe avslutningen, er det stor debatt i sykkelmiljøet om det skal byttes over til landeveissykkel i bunn av bakken.

Lagkamerat Andreas Vangstad er blant de som planlegger et sykkelbytte, mens Boasson Hagen har løst det på sin egen måte. Han kommer nemlig til Bergen med en egen løsning.

– Det er mye som sies om den. Det er en landeveissykkel med en tempobøyle på. En kombisykkel, forteller Boasson Hagen.

Dermed dropper han sykkelbytte, men vil sannsynligvis også tape noe på de 28 første kilometerne før bakken starter.

Uansett er det nok marginene på søndag nordmannen virkelig er ute etter å knipe.

SYKKELEN: Slik ser kombisykkelen til Boasson Hagen ut. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Tagget med: , , ,

Les også disse