I BRUDD: Edvald Boasson Hagen (til venstre) og Odd Christian Eiking (bak

I BRUDD: Edvald Boasson Hagen (til venstre) og Odd Christian Eiking (bak, til høyre) gikk i brudd på den fjerde etappen av Critérium du Dauphiné. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Boasson Hagen og Eiking angrep på forrykende klatreetappe

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.06.18 15:19

Del på    

Duoen med offensivt forsøk.

(procycling.no): Den fjerde etappen av Critérium du Dauphiné ble en fartsfylt affære. De to første timene av etappen hadde rytterne en snitthastighet på 48 kilometer i timen og utallige ryttere forsøkte å slite seg løs.

Da et åttemannsbrudd endelig klarte å åpne en luke til hovedfeltet satt det to nordmenn der: Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) og Odd Christian Eiking (Wanty-Groupe Gobert).

Eiking angriper på tøff klatring

På dagens største utfordring, den 17 kilometer lange HC-kategoriserte klatringen Col du Mont Noir, hadde nordmennens gruppe en ledelse på fem minutter.

Tidlig på vei oppover den krevende stigningen går Eiking fryktløst til alene og åpner umiddelbart opp en luke tilbake til resten av gruppen. Askøyværingen holder det gående et godt stykke oppover, men syv kilometer fra toppen hentes han av Dario Cataldo (Astana), som støter fra ham med en gang.

23-åringen blir liggende på halvdistanse i mellom Cataldo og Boasson Hagens gruppe oppover og ble hentet mot toppen, som kom med 37,5 kilometer til mål.

I utforkjøringen nærmet de seg aldri Cataldo og med 15 kilometer til mål ble de hentet av hovedfeltet, anført av Team Sky.

Cataldo hjerteskjærende nær seier

Den italienske veteranen kjørte med dødsforakt i øynene og holdt trykket oppe. Etter å ha distansert Odd Christian Eiking fortsatte han å øke til nordmannen og resten av bruddet.

I utforkjøringen holdt avstanden seg stabilt rundt tre minutter tilbake til hovedfeltet, som stadig nærmet seg de resterende syv, før de endelig ble kjørt inn.

Opp mot målgang på Lans-en-Vercors holdt Astana-rytteren stand, men feltet knappet mye inn på de siste 4,8 kilometerne, med 7,5 prosent stigning. Til slutt måtte 33-åringen gi tapt, med ynkelige 300 meter til mål.

Voldsomt kjør i hovedfeltet

I hovedfeltet var det Team Sky som fortsatte å sette et svært tøft tempo og feltet ble tynnet kraftig ut inn mot den siste bakken opp til Lans-en-Vercors.

Nicolas Edet (Cofidis) prøvde med et angrep på strekket inn mot bakken, men fikk aldri noe spesiell avstand og da feltet også dundret inn i bakken ble han hentet raskt.

Tao Geoghegan Hart satte opp et infernalsk tempo for det britiske storlaget og forspranget til Cataldo sank dramatisk. Med to kilometer til mål var avstanden nede i nærmere 30 sekunder.

Enkel spurtseier for Alaphilippe

Det første angrepet fra feltet kom fra Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert) med halvannen kilometer til mål og franskmannen fikk en liten luke tilbake til feltet, hvor AG2R nå tok over initiativet.

Da det franske laget hadde kjørt inn Martin klinket en annen Martin til, nemlig Daniel Martin (UAE Team Emirates) og irens angrep sørget for å hente Dario Cataldo.

Samtidig ble angrepet også et strålende opptrekk for Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), som lå bakerst i en liten selektiv gruppe og franskmannen kunne spurte inn til en enkel seier på de siste 100 meterne.

På plassen bak fulgte Daniel Martin, mens Geraint Thomas (Team Sky) tok tredjeplassen. Lagkameraten Gianni Moscon overtar dermed den gule ledertrøyen, ettersom Michal Kwiatkowski (også Team Sky) måtte gi et titalls sekunder på den siste kilometeren.

Tagget med: , , , ,

Les også disse