UHYRE NÆRE:Edvald Boasson Hagen ledet helt til de siste meterne av andre etappe i Etoile de Bessèges. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Boasson Hagen noen centimeter fra seier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.02.20 20:42

Del på    

Magnus Cort vant i Besseges etter målfoto.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen var uhyre nære triumf på andre etappe av Etoile de Bessèges.

I en slak motbakke inn mot Poulx var det NTT-rytteren og Magnus Cort (EF Pro Cycling) som var de sterkeste.

Nordmannen åpnet spurten først med noen hundre meter igjen og holdt ledelsen lenge. Men på bakhjulet fulgte den vordende vinneren.

Med 75 meter igjen la Cort seg ut til siden og startet sin egen spurt. Først på de siste meterne kom dansken opp på siden og ved innslaget rakk han akkurat å kaste forhjulet sitt over målstreken som førstemann.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dermed ble det andreplass på Boasson Hagen på andre etappe av det franske 2.1-rittet.

Cort tok i samme øyeblikk sin første seier på nesten ett år, og sin første seier for EF Pro Cycling.

– Laget jobbet veldig bra på nesten alle de lokale rundene. Gutta tok godt vare på meg og hadde troen på meg men jeg åpnet for tidlig. Det er synd å ikke lykkes etter et så bra lagarbeid. Men jeg skal prøve igjen, sier Boasson Hagen i intervju med franske DirectVelo etter målgang.

Med niendeplass i sesongåpningen i GP la Marseillaise og andreplassen i spurten i Poulx virker 32-åringen å ha truffet med formen til de første rittene.

– Jeg visste at finalen passet meg bra, men i starten av sesongen så vet du aldri helt hvordan beina reagerer. Jeg er fornøyd med jobben laget gjorde. Det kommer andre muligheter og jeg håper jeg lykkes da.

Bruddhissig finale

I sammendraget er det fremdeles Alexys Brunel (Groupama-FDJ) som leder etter seieren på åpningsetappen.

Men det sto ikke på forsøkene. Offensive Benoît Cosnefroy (AG2R La Mondiale) klinket til i den siste lengre bakken som hadde toppunkt med tre kilometer igjen til mål.

Det tok dog ikke lang tid før franskmannen ble kjørt inn, men da støtet rittleder Brunel selv. Groupama-FDJ-lagkompis Kevin Geniets prøvde seg også, men ingen av de angrepsvillige rytterne fra de franske lagene klarte å rive seg løs.

De beste sammenlagtrytterne kom i mål med feltet og i toppen er det ingen endringer.

Brunel er fremdeles tre sekunder foran Cosnefroy med Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise) på ti sekunder.

En 158 kilometer lang etappe venter på fredag med en del stigning, men lettkjørte siste 15 kilometer. Kongeetappen følger på lørdag før en 10,7 kilometer lang tempo avslutter rittet på søndag.

Tagget med: , , , ,

Les også disse